Radiátory s chytrými hlavicami sa postarajú o tepelný komfort

08. 10. 2019 Zdieľať

Najjednoduchšou cestou ako ušetriť za vykurovanie je účinná regulácia teploty a zbytočné neprehrievanie miestností. Každý stupeň navyše je na vyúčtovaní poznať. Neznamená to však, že by sme mali šetriť a mrznúť. Stačí len kúriť toľko, koľko je práve potrebné. Viac v obývačke, menej v spálni, znížiť teplotu v čase neprítomnosti ...

To všetko môžu zvládnuť aj klasické radiátory, ak ich osadíte termostatickými hlavicami od Somfy.


termostatická hlavica

termostatická hlavica
Somfy

Mechanické hlavice môžete celkom jednoducho nahradiť termostatickými hlavicami Somfy, ktoré potom v spojení so systémom automatizácie domácnosti TaHoma® budú efektívne regulovať teplotu, a to u každého radiátora zvlášť. Ľahko tak docielite optimálnu teplotu v jednotlivých miestnostiach. Môžete si nastaviť denný režim vykurovania presne podľa chodu domácnosti a o vaše pohodlie tak bude postarané automaticky. Stačí nastaviť časy, keď sa vraciate z práce, alebo chodíte spať. Prípadne je možné využiť schopnosti hlavíc učiť sa. V takom prípade sa hlavice naučia koľko času na dosiahnutie teploty potrebujú, a začnú vykurovať v správny čas. Režimy je možné nastaviť jednotlivo pre každý deň v týždni, samozrejmosťou je možnosť temperovania v dobe dlhšej neprítomnosti. Celý systém je možné ovládať odkiaľkoľvek pomocou mobilnej aplikácie, môžete si tak napríklad vopred „prikúriť“, keď sa neplánovane vraciate domov skôr.


termostatická hlavica

termostatická hlavica
Somfy

Systém TaHoma® dokáže prepojiť do jedného celku žalúzie, rolety, markízy, bránu, vráta, vykurovanie aj svetla. Celú domácnosť tak môžete mať vždy pod kontrolou. Vďaka aplikácii pre chytré telefóny môžete všetko prekontrolovať a vyriešiť, nech ste kdekoľvek.

Prepojenie termostatických hlavíc Somfy do systému Tahoma je otázkou niekoľkých kliknutí. Balenie obsahuje adaptéry pre všetky štandardné typy radiátorov. Systém je napájaný batériami a nie je potrebné ho zložito prepájať.


termostatická hlavica

termostatická hlavica
Somfy

● Päť režimov vykurovania: Doma, Mimo domova, Spánok, Temperovanie, Manuálne nastavenie teploty
● Denný a týždenný kalendár
● Vzdialené ovládanie odkiaľkoľvek pomocou aplikácie TaHoma®
● Detekcia otvoreného okna
● Automatický učiaci sa cyklus

Video k inštalácii termostatických hlavíc

Viac informácií na www.somfy.sk 

ZDROJ: PR článok spoločnosti SOMFY

Kategória: Energia
Tagy: radiátor termostatická hlavica
Zdieľať článok