Októbrový Môj dom už v predaji

07. 10. 2019
Zdieľať

Ako vyzerá moderné mestské bývanie? Nie je také strohé, ako minimalizmus, na druhej strane je jemnejšie, ako industriálny štýl. V novom Mojom dome vám prinášame množstvo inšpirácií, ako zakomponovať takzvaný „urban style“ do vašich domovov. Okrem toho v ňom nájdete aj tip, ako zariadiť izbu pre dospelú dcéru, praktické rady do kuchyne, mnoho zaujímavých návštev či chutné recepty z tekvice a gaštanov.

Nebude chýbať ani ďalší kúsok nadčasového dizajnu a pravidelný redakčný test – tentoraz vám pomôžeme vybrať ručné kávovary. V aktuálnom vydaní pripomenieme aj to, na čo nezabudnúť v záhrade a dozviete sa informácie o rôznych stavebných novinkách. Októbrový Môj dom nájdete na stánkoch a v hypermarketoch od 3.10.


Októbrový Môj dom už v predaji

2491603

Najnovší Môj dom je opäť plný interiérových nápadov, ktorými by bolo škoda neinšpirovať sa. Nemôžu chýbať ani námety na zveľadenie záhrady či rady odborníkov, ktoré vám pomôžu zorientovať sa pri stavbe domu.

V najnovšom Mojom dome nájdete:

Téma mesiaca: 

Moderné mestské bývanie


Októbrový Môj dom už v predaji

2493687

Poctivý vidiecky interiér

Už zvonka pôsobí neveľký domček obklopený zeleňou veľmi príjemne. A pozitívna atmosféra panuje aj vnútri, kde z poctivého vidieckeho interiéru sála ozajstné teplo domova.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493693

Byt plný paliet a nádeje

Ak sa stretnú milovníci prírody a ekológie s kreatívnymi výrobcami nábytku, zaručene z toho vznikne niečo „iné“, netradičné a zaujímavé. Takým je aj mestský byt podporený príbehom, ktorý sa oplatí nasledovať.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493695

Príbehy zo šesťstoročného domu

Pred 26 rokmi si kúpili starý dom, do ktorého sa chceli presťahovať na dôchodok. No, dom… Skôr romantickú ruinu, ktorá ich chytila za srdce. Odvtedy ju postupne opravujú, zveľaďujú a menia na pôsobivé bývanie.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493689

Moderné bývanie pre modernú rodinu

Majitelia tohto domu nemali veľmi predstavu o tom, ako by mal vyzerať jeho interiér. Obrátili sa teda na interiérovú dizajnérku, ktorej dali len dve indície: moderný štýl a tmavé drevo.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493697

Žena s nezameniteľným hlasom

Mimoriadne zábavná speváčka Tonya Graves pochádza z USA, ale už roky žije v Česku. Ako a kde býva a prečo sa jej po byte povaľujú svetelné meče a kopačky?


Októbrový Môj dom už v predaji

2493691

Dom so skalopevnou logikou

Každý detail v ňom je podložený skúsenosťami majiteľa z rôznych stavieb, logickými aj praktickými dôvodmi tak, aby bol v súlade s prírodou, rodinným životom aj rozpočtom.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493699

Izba pre dospelú dcéru

Ako by mala vyzerať izba pre dcéru, ktorá už nie je dieťaťom, ale mladou ženou? Šikovná dizajnérka dokázala v jedinej izbe skĺbiť miesto na učenie, relax, obľúbené knihy, dokonca aj veľkorysý priestor (nielen) na oblečenie.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493701

Kam s potravinami?

V kuchyni je najdôležitejšie, ako inak, jedlo. A to je nutné niekam odložiť. Okrem chladených potravín, ktoré patria do chladničky, je potrebný priestor aj na ďalšie trvanlivé potraviny, pečivo či dochucovadlá. Pri organizovaní kuchyne by ste nemali zabudnúť ani na vhodne nádoby na odpadky, ktoré tiež vyžadujú svoje miesto.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493703

Testujeme ručné kávovary

Pre niekoho je káva vzpružením a rutinou dňa, iní v nej hľadajú mimoriadny pôžitok chutí, ktoré sa menia od plantáže k plantáži, od jedného spôsobu spracovania a praženia k druhému. Nech ste na tom akokoľvek, o výsledku rozhoduje i váš kávovar. Čo dokážu ponúknuť tie najjednoduchšie?


Októbrový Môj dom už v predaji

2493707

10 najkrajších kríkov do záhrad

Jesenné obdobie je ako stvorené na výsadbu drevín, napríklad kvitnúcich opadavých krov. Ak si ich vysadíte teraz, už na jar sa budete tešiť z ich farebných kvetov. Pripravili sme pre vás zopár tipov pre menšie aj väčšie záhrady.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493705

Október v záhrade

Jeseň patrí k najkrajším ročným obdobiam a naplno sa to ukáže aj v záhradách. Dominuje pestrosť, či už v podobe dokvitajúcich rastlín, alebo vyfarbujúcich sa listov drevín – stromov a krov. Obdivovať možno aj farebne nápadné plody. Steblá okrasných tráv a bambusov sa rozhojdávajú v jesennom vetre a na trávnik padá lístie. Okrem nevyhnutného jesenného upratovania zakomponujte aj nové rastliny, ktoré dajú záhrade iný vzhľad.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493709

Súčasný dedinský dom

Aký by mal byť moderný vidiecky dom? Ako naložiť s archetypom dedinskej chalupy? Odpoveď na tieto otázky hľadali architekti zo znojemského ateliéru ORA pri navrhovaní domu, ktorý stoji na kraji juhomoravskej dediny. Nakoniec vznikla formálne jednoduchá stavba, kde nie je nič navyše, no ktorá zodpovedá súčasnému životnému štýlu.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493711

Vinyl, PVC alebo linoleum? Spoznáte medzi nimi rozdiel?

Väčšina ľudí si tieto materiály neustále pletie a v chápaní pojmov linoleum, lino, PVC či vinylová podlaha panuje stále chaos. Dobre známy pojem lino nám navyše asociuje podlahové krytiny ponúkané pred rokom 1990 a ešte krátko potom, ktoré sa predávali v obmedzenej palete farieb a vzorov.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493713

Kam umiestniť krb?

Či už plánujete krb, alebo krbové kachle, ich umiestnenie ovplyvňuje viacero faktorov. Tým podstatným je komín – v staršom dome teda máte možnosti v podstate dané. Pri novostavbe by ste mali zohľadniť výhľad na oheň, dominantné postavenie ohniska v miestnosti a jeho harmonické začlenenie do interiéru, a tiež optimálne sálanie tepla do priestoru.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493715

Podkrovie s príjemnou klímou

Nechať priestor pod strechou rodinného domu len tak, nevyužitý, je ekonomický nezmysel. Ako však zabezpečiť, aby ste mali v podkrovných miestnostiach rovnako príjemnú klímu ako vo zvyšku domu?

Potenciálne problémy podstrešných priestorov sú dobre známe a známe sú aj možnosti na ich riešenie. K čoraz účinnejšiemu zatepľovaniu nás zaväzujú platné normy, no pri navrhovaní A realizácii obytného podkrovia treba pamätať aj na ďalšie opatrenia.


Októbrový Môj dom už v predaji

2493717

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia