Vrátnik s inteligenciou – bezpečnostná výhra domácnosti

10. 10. 2019 Zdieľať

Ku kvalitným strážcom súkromia, bývania či ochrane budov, patria, dnes už neodmysliteľne, digitálne, inteligentné bezpečnostné systémy domových vrátnikov. Tie modernejšie, ku ktorým patrí aj Welcome Midi od ABB, sú modulárne a flexibilné, so všetkými funkciami pre jedného i viacerých účastníkov. Nezáleží na tom, či ide o riešenie pre rodinný dom alebo viacpodlažnú bytovku, o novostavbu alebo rekonštrukciu staršieho paneláku. Poskytnú vám nielen pocit bezpečia a kontrolu vstupu do domácnosti, ale podajú aj informáciu o všetkých návštevách počas vašej neprítomnosti.

Inteligentný domový vrátnik ABB Welcome Midi monitoruje vstupy, „volania“ či návštevy. Môže obsahovať kamerový systém, ktorý sa nemusí obmedziť len na kontrolu jedného vstupu. Príchodzích nasníma a zábery odošle do vášho tabletu alebo telefónu. Teda pokiaľ ho prepojíte s domácim systémom inteligentnej elektroinštalácie. 

ABB Welcome Midi je pomocník chrániaci domácnosť i všetkých jej členov. Dospievajúce deti i starších rodičov napríklad aj pred vynachádzavými podomovými predajcami. Ich inštalácia i používanie je zväčša jednoduchá a často, za bežných okolností a pri minimálnych požiadavkách sa dajú využiť aj staršie, pôvodné rozvody domových vrátnikov. 


Vonkajšie tlačidlové tablo s úpravou hliníkovej zliatiny odolnou voči poveternostným vplyvom. Video kamera má kryt odolný voči ohňu a mechanickému poškodeniu, a vstavané automatické vyhrievanie

videotelefóny
ABB s.r.o.


Vonkajšie tlačidlové tablo s úpravou hliníkovej zliatiny odolnou voči poveternostným vplyvom. Video kamera má kryt odolný voči ohňu a mechanickému poškodeniu, a vstavané automatické vyhrievanie

Štandardne sa skladá z vonkajšieho tabla či panelu s kamerou, vnútornej jednotky: domového videotelefónu alebo dotykového panelu a z riadiacej jednotky. Vonkajšie tablá sú odolné voči vysokej záťaži, kamery poskytujú kvalitný prenos obrazu za mrazu, v horúčavách i nočných hodinách. Pocit bezpečia zvyšuje  funkcia automatického ukladania fotografií návštevníkov, ich spätného prehliadania alebo aj ich okamžitý prenos na mobilný telefón kdekoľvek sa nachádzate.

Tlačidlové tablá bývajú pri kvalitných systémoch modulárne. Welcome Midi napríklad, ich umožňuje zostaviť od jedného až do 60 účastníkov, s kódovou klávesnicou až pre 3000 účastníkov. Tablá môžete inštalovať pod omietku alebo aj na ňu, so špeciálnou krabicou so zvýšeným bezpečnostným krytím IP 54.

Systémy video vrátnikov by mali odolávať poveternostným vplyvom a poskytovať kvalitný prenos obrazu za mrazu i v horúčavách, bez zahmlenia. Kamera systému Welcome Midi má preto integrované vyhrievanie a je chránená voči zahmlievaniu. Systém poskytuje výborný obraz aj v nočných hodinách vďaka infračervenému LED osvetleniu a automatickému prepnutiu do čiernobieleho módu pri zotmení.


Systémový videotelefón s farebným displejom 4,3″ a OSD ovládaním

ABB s.r.o.

Modernejšie systémy umožňujú tiež pripojenie niekoľkých externých kamier, čo podstatne rozširuje  rozsah sledovanej oblasti. Na vnútornom table môžete potom ľubovoľne prepínať medzi kamerami, ktoré snímajú napríklad predný alebo zadný vchod, parkovisko, okolie domu a podobne. Pocit bezpečia zvyšuje aj funkcia automatického ukladania fotografií návštevníkov a ich spätného prehliadania, alebo aj signalizácia otvorených dverí pri prekročenom nastavenom časovom limite. 

Vstup do domu systémy riešia viacerými spôsobmi. Štandardným tlačidlom a elektronickým zámkom, ale aj napríklad bezdotykovou čítačkou vstupných kariet alebo klávesnicou na zadanie hesla. To sa zvyčajne dá ľubovoľne nastaviť a každý užívateľ  môže používať príslušné vlastné heslo pomocou nastavení v interiérovom videotelefóne.

ZDROJ PR článok spoločnosti ABB s.r.o.

Kategória: Domáce spotrebiče
Zdieľať článok