5 x moderná mestská spálňa

04. 11. 2019
Zdieľať

Presne taká je mestská spálňa, a preto sa neobávajte ani veľkých priestorov, ani kombinovania nevšedných materiálov. Farebnosť je neutrálna, studená až zemitá, nadčasovosť sa prelína s dávnou minulosťou a kraľuje tu svetlo so vzdušnosťou.

1. V objatí betónu

Industriálny štýl môže v prvom momente vzbudzovať chlad a veľkú strohosť. Avšak tvrdé a studené prvky vhodne skombinované s tými mäkkými a teplými navodia opačný pocit a vy sa v takejto spálni budete cítiť naozaj dobre. Nevšedným riešením je aj umiestnenie veľkej postele práve do rohu miestnosti, čo v klasických spálňach nebýva zvykom.


spálňa

spálňa
IKEA

2. Plná slnka

Ak ste šťastným majiteľom loftu, takéto niečo môže byť pre vás. Veľká posteľ s ešte väčším baldachýnom a francúzskym oknom sú dokonalosť sama osebe. Mestskému štýlu pasuje aj príroda, preto ak vám neprekáža starostlivosť o izbové rastliny, zadovážte si ich čo najviac. Teplé drevo, biele textílie i betónová stena si pekne nahrávajú do kariet. 


spálňa

spálňa
DAVID TSAY

3. Ako na zámku

Posteľ s kovovým rámom i nadčasová kombinácia bielej s čiernou je najmä pre tých odvážnych. Čerešničkou na torte sú vypletané kruhy v hnedých odtieňoch zavesené na stene, ktoré miestnosť celkovo zjemnili. Spálňa ako celok s čistými líniami a dokonalým usporiadaním v konečnom obraze odzrkadľuje harmóniu a pokoj. 


spálňa

spálňa
H&M

4. V centre diania

V mestskom štýle bývania je bežné prepájať viacero miestností.  Oddelené bývajú maximálne spálňa a kúpeľňa. Ak žijete sami a máte k tomu len jednu či dve miestnosti, nemáte čo riešiť. Pokojne do obývačky vtesnajte aj posteľ. Takéto riešenie je nielen originálne, ale aj veľmi praktické. Nemusíte sa večer nikam presúvať, a ak aj zaspíte pri knihe, zjavne to bude práve v posteli. 


spálňa

spálňa
MITGLIED NA HILI

5. Funkčne útulná

Ak ste milovníci útulných a malých izbičiek, takáto spálňa by vás mohla inšpirovať. Posteľ postavte do stredu rovno pod okno. Okrem originality sa zamerajte aj na funkčnosť a každú vec či doplnok využívajte aj prakticky. Do takejto spálne sa hodia aj textílie s rozmanitými vzormi, napríklad geometrickými tvarmi alebo potlačou mesta či budov. 

TEXT: MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO: ARCHÍV FIRIEM
ZDROJ: časopsi Môj dom

Kategória: Spálňa
Tagy: posteľ
Zdieľať článok
Sviatky pokoja či odpadu a mrhania energiami? 8 tipov pre ekologickejšie VianoceASB.sk

Sviatky pokoja či odpadu a mrhania energiami? 8 tipov pre ekologickejšie Vianoce

Dominantou zrekonštruovanej 200-ročnej chalupy sa stalo drevo. Pred stavebnou firmou dali prednosť remeselníkoviUrob si sám

Dominantou zrekonštruovanej 200-ročnej chalupy sa stalo drevo. Pred stavebnou firmou dali prednosť remeselníkovi

Ako vyzerá február v záhrade? V jednej ruke držíme nožnice, v druhej osivo na výsev zeleniny a letničiekZáhrada

Ako vyzerá február v záhrade? V jednej ruke držíme nožnice, v druhej osivo na výsev zeleniny a letničiek

Šiesta výzva Obnov dom príde na jar. Okrem nej vyhlásia aj ďalšiu pre domácnosti ohrozené energetickou chudobouASB.sk

Šiesta výzva Obnov dom príde na jar. Okrem nej vyhlásia aj ďalšiu pre domácnosti ohrozené energetickou chudobou

Diskusia