Čím menej dodávateľov, tým menej starostí

07. 11. 2019 Zdieľať

Od roku 2020 budú musieť byť všetky novostavby navrhnuté s minimálnou spotrebou energie. Hoci tento typ bývania sprevádza stále celá rada predsudkov, v praxi sa nie je čoho obávať. Silní hráči na slovenskom stavebnom trhu sa trendu nízkoenergetického stavania prispôsobujú už niekoľko rokov. Vďaka nim je výstavba oveľa jednoduchšia, než pred rokmi.

V súčasnosti sa na výstavbu pasívnych domov používajú bežné stavebné materiály. Jediné nadštandardné technologické vybavenie, bez ktorého sa žiadny pasívny dom nezaobíde, je systém riadeného vetrania s rekuperáciou vzduchu. Tento systém nielenže znižuje tepelné straty na minimum vďaka rekuperovanému teplu, ale navyše privádza práve toľko čerstvého vzduchu, koľko je ho v danej chvíli pre plnohodnotný život potreba.

Dosiahnuť dostatočné výmeny vzduchu klasickým otváraním okien je u moderných stavieb prakticky nemožné. Bohužiaľ si tento fakt stále málokto uvedomuje. Ak zrátame toxíny uvoľňujúce sa z domáceho vybavenia, vydychovaný oxid uhličitý, výpary z kuchyne a sanitárnych priestorov, dostaneme naozaj nedobrý „kokteil“, ktorý nám na nálade a zdravý nijako nepridá. Vďaka systému riadeného vetrania s rekuperáciou si celá domácnosť môže užívať dostatok čerstvého vzduchu, bez toho, aby bolo potrebné dohadovať sa, kedy je už nutné opäť vyvetrať.


Spoločnosť Schiedel ponúka aj riadené vetranie s rekuperáciou KombiAir.

2510997
Schiedel Slovensko


Spoločnosť Schiedel ponúka aj riadené vetranie s rekuperáciou KombiAir.

Spoločnosť Schiedel, skúsený výrobca komínových systémov, v tomto roku rozšíril portfólio svojich produktov práve o systém riadeného vetrania. Pod názvom KombiAir ponúka slovenským zákazníkom najtichšiu rekuperačnú jednotku na trhu. S hlučnosťou len 36 dB pri prevádzke nie je nutné systém schovávať do samostatnej technickej miestnosti, ako tomu bežne býva pri podobných zariadeniach. Unikátne zvislé riešenie má navyše minimálne nároky na priestor. Rozmerovo je tak KombiAir porovnateľný s keramickými komínovými systémami Schiedel.

Od spoločnosti Schiedel si navyše môžete vybrať aj ekologickú variantu vykurovania, bez ktorého sa nezaobídete ani v dome s minimálnou spotrebou energie. Komínové systémy s integrovanou krbovou vložkou Schiedel Kingfire, sú vďaka prevádzky úplne nezávislé na vzduchu z miestnosti plne zlučiteľné s konceptom nízkoenergetického stavania. Ide o prefabrikovaný systém, zložený z dvoch dielov – diel s integrovanou pecou a vlastným komínom. Oba diely sú plne kompletizované, montáž na stavbe je jednoduchá a hlavne rýchla. Odpadajú tak možné konštrukčné chyby, ktorých sa stavebníci dopúšťajú, ak používajú rôzne svojpomocne postavené komíny. Jediný predpoklad pre výstavbu je žeriav. Celé dielo sa dá zvládnuť v čase kratšom ako 2 hodiny. Nespornou výhodou sú tiež rozmery. Pôdorys komína aj s krbom je cca 55(š) * 60 cm (h) a takto veľký, je v celej svojej dĺžke a zaberá tak minimum miesta, len 0,3 m² v celkovej dispozícii.


Krbové kachle Schiedel Sirius s komínom Permeter Smooth Air, ktorý rieši ako odvod spalín, tak prívod spaľovacieho vzduchu ku spotrebiču

2511001
Schiedel Slovensko


Krbové kachle Schiedel Sirius s komínom Permeter Smooth Air, ktorý rieši ako odvod spalín, tak prívod spaľovacieho vzduchu ku spotrebiču

Ak chcete mať v dome krbové kachle, môžete zvoliť Schiedel Sirius – ekologickú a technologicky špičkovú formu vykurovania na pevné palivo. Krbové kachle sú spolu s komínovým telesom dokonale zladené a vytvárajú funkčný a estetický celok. Komínový systém Permeter Smooth Air navyše na rozdiel od štandardných nerezových komínových systémov privádza vzduch potrebný na horenie medzi priestorom komínového plášťa. Zaujímavá je aj estetická stránka komínového telesa. Po celej dĺžke komínového telesa zmizli klasické spoje so sponami. Výsledkom je hladký komín veľmi elegantného vzhľadu.

Stávka na silného hráča so širokou ponukou kvalitných produktov vám značne zjednoduší výber dodávateľov. Vedzte, že počas zložitého procesu, akým je výstavba nového domu je, tento fakt veľmi oceniteľný.

www.schiedel.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Schiedel Slovensko s.r.o.

Kategória: Energia
Tagy: komín pasívny dom rekuperácia
Zdieľať článok