Moderné teplo pre váš domov

08. 11. 2019 Zdieľať

Majitelia domov v nízkoenergetickom a pasívnom štandarde mohli až donedávna len snívať o chvíľach strávených pri plápolajúcom krbe. Že to tak už nemusí byť, Vás určite presvedčí firma Romotop, ktorá Vám prináša na tomto poli celý rad riešení.

V dnešnej dobe kedy sa v moderných domoch rapídne znižuje potreba energie na vykurovanie, bolo nutné reagovať na požiadavky zákazníkov. Preto firma Romotop zaradila do svojho portfólia akumulačné krbové kachle Lugo N, Luanco N a Esquina N.

Bežné krbové kachle dodávajú do svojho okolia krátko po zakúrení a priložení vysoký tepelný výkon, čo pri nízkoenergetických a pasívnych domoch môže spôsobiť prehriatie a s tým spojenú nepohodu a naopak po dohorení rychlejší pokles teploty. Z tohto dôvodu sú nad ohniskom umiestnené akumulačné tvarovky, ktoré sú schopné počas kúrenia pojať do seba vyžiarené teplo z procesu horenia. Akumulačné tvarovky v spojení so špičkovou konštrukciou krbových kachlí Vám dokážu odovzdávať teplo do priestoru až 8 hodín po dohorení plameňa.


krbové kachle

krbové kachle
ROMOTOP spol. s r.o.

Súčasnej výstavbe dominujú objekty nízkoenergetického alebo pasívneho štandardu, preto je nevyhnutné zohľadniť potrebu tepla na vykurovanie týchto objektov. Krbové kachle Lugo N dokážu vďaka prepracovanej konštrukcii a za použitia najmodernejších technológií, regulovať tepelný výkon už od 3kW. Nepochybne veľmi cennou devízou pri modeli Lugo N Akum sú akumulačné prvky umiestnené nad ohniskom, do ktorých sa počas kúrenia ukladá energia, ktorá je schopná sálať vo forme tepla mnoho hodín po vyhasnutí plameňa v ohnisku. Celopresklené dvierka s dizajnovou kľučkou urobia z krbových kachlí Lugo N dominantu každého domu.


krbové kachle

krbové kachle
ROMOTOP spol. s r.o.

Ďalšími krbovými kachľami firmy Romotop sú Luanco N s akumuláciou. Špeciálne akumulačné tvarovky Romotop sú umiestnené v priestore nad spaľovacou komorou. Pri účinnosti 80% dosahuje regulovateľný výkon hodnôt 2,9-7,4 kW, čo znásobuje variabilitu použitia týchto kachlí. Užívateľská prívetivosť je tvorená napríklad jediným ovládačom vzduchu, ktorým možno ovládať oba prívody vzduchu. Estetické nároky zákazníka určite uspokojí výber z variant – plechové, s pieskovcom, s kameňom a samozrejme s obľúbenou keramikou, dodávanou opäť v tridsiatich možných glazúrach.


krbové kachle

krbové kachle
ROMOTOP spol. s r.o.

Posledné akumulačné kachle a zároveň novinka medzi produktami firmy Romotop sú kachle Esquina N. Spodná hranica regulovateľného výkonu začína na hodnote 3kW. Tento fakt ich predurčuje pre časté užívanie aj pri vyššie uvedených nízkoenergetických a pasívnych objektoch. Aby aj pri týchto kachliach bolo dosiahnutej dizajnovej nevšednosti, je možné pri kachliach Esquina N dokúpiť dizajnovo funkčný drevník.

www.romotop.sk 

ZDROJ PR článok spoločnosti ROMOTOP spol. s r.o.

Kategória: Energia
Tagy: kozubové kachle
Zdieľať článok