5 x moderná mestská kúpeľňa

11. 11. 2019
Zdieľať

Priestranná, štýlová aj maximálne funkčná a praktická. So všetkým, čo k nej patrí, a niekedy aj s čímsi navyše, čo len tak poteší naše zmysly. Kúpeľňa je dnes rovnako dôležitá, ako ostatné miestnosti, a preto ju treba zariadiť s dôrazom na váš životný štýl. Bez kompromisov.


kúpelňa

kúpelňa
iStock

Vaňa v hlavnej úlohe

Kúpeľ je rituál, a preto si zaslúži maximum komfortu, čo mu vieme dopriať. Časy, keď bola vaňa striktne „prilepená“ ku kúpeľňovej priečke, sú nenávratne fuč. Dnes sú v móde voľne stojace vane a nezriedka sú umiestnené nielen v kúpeľni, ale kdekoľvek inde. Napríklad tam, kde z nich máte veľkolepý výhľad do vlastnej záhrady. Kúpať sa budete vy a je rozdiel, či sa pozeráte do stropu alebo na kvitnúci strom, nie? 

Prečítajte si tiež:

Niekoľko dobrých fínt, ako do malej kúpeľne vmestíte všetko potrebné


kúpelňa

kúpelňa
Duscholux

Nové materiály

Moderná kúpeľňa by mala byť okrem iného aj jednoduchá na údržbu. Nové materiály sú technicky prepracované a uľahčia vám každodenné čistenie. Rektifikované obklady a dlažby sa ukladajú s minimálnou škárou, sklá v sprchovacích kútoch majú antiplakovú úpravu, odtoky sú vo forme žľabov zabudované priamo v podlahe. Zabudnite na namáhavé drhnutie obkladov či sanity. S modernými materiálmi bude upratovanie hračka. 


kúpelňa

kúpelňa
Laufen Sonar

Osobitý štýl

Kúpeľňa nemusí byť striktne zariadená neutrálne a nadčasovo. Mala by odzrkadľovať váš životný štýl, vaše záľuby. Zakomponujte do nej obraz z mozaiky, kvety, kreslo, fotografie… Čokoľvek, čomu sa potešia vaše zmysly. Je príjemné začínať a končiť váš deň v útulne zariadenej miestnosti, kde máte dostatok priestoru a času na svoju očistu. V prostredí, ktoré nebude v žiadnom prípade pôsobiť sterilne. 


kúpelňa

kúpelňa
Hansgrohe

Konvencie bokom

Prečo by mala byť kúpeľňa na opačnom konci chodby, ako je spálňa? Vy ju predsa potrebujete mať hneď poruke. Pokojne ju prepojte s izbou alebo so šatníkom. Moderné sprchovacie kúty sú otvorené a častokrát prechodné. Vody na podlahe sa nemusíte báť. Odolným materiálom neublíži a zvyk zotrieť po sebe prípadné kaluže si osvojíte raz-dva, ak ide o takéto menej tradičné riešenie. 

TEXT: KATARÍNA BAROŠOVÁ
FOTO: ARCHÍV FIRIEM
ZDROJ: časopis Môj dom

Kategória: Kúpeľňa, WC
Tagy: zariaďovanie kúpeľne
Zdieľať článok
Májové srdcovky: 5 najkrajších kvetov, ktoré by nemali chýbať ani vo vašej záhradeZáhrada

Májové srdcovky: 5 najkrajších kvetov, ktoré by nemali chýbať ani vo vašej záhrade

Od mája budeme mať novú prírodnú rezerváciu v okrese BreznoASB.sk

Od mája budeme mať novú prírodnú rezerváciu v okrese Brezno

Najčastejšie otázky k žiadostiam o platbu pri dotáciách na obnovu domu (+ VIDEO)ASB.sk

Najčastejšie otázky k žiadostiam o platbu pri dotáciách na obnovu domu (+ VIDEO)

Spoznajte pozoruhodný pôvod čarovníkov. Viete, ako tieto superhusté dreviny vznikajú?Záhrada

Spoznajte pozoruhodný pôvod čarovníkov. Viete, ako tieto superhusté dreviny vznikajú?

Diskusia