Systém Ytong ponúka riešenie celej steny

15. 11. 2019 Zdieľať

Stavebný systém Ytong ponúka okrem komponentov pre hrubú stavbu aj prvky pre kompletné riešenie steny vrátane omietok, ktoré boli vyvinuté špeciálne pre tepelnoizolačné rad tvárnic Ytong v spolupráci sa s Vápenkou Vítošov. Obe spoločnosti spojili svoje skúsenosti vo výskume a inováciách a prišli spoločne s produktom, ktorý významne prispieva ku skvalitneniu prevedenia celej steny. Vonkajšia tepelnoizolačná omietka zvyšuje tepelnoizolačné vlastnosti stien a napomáha odstraňovať vlhkosť zo stavby. Znižuje riziko vzniku plesní na povrchu stien i vo vnútri konštrukcie a zrýchľuje finálne úpravy.

Vnútorná tepelnoizolačná omietka umožní vďaka svojej zrnitosti 0,5 mm vytvárať veľmi hladké povrchy. Je mimoriadne priedušná (faktor difúzneho odporu μ ≤7) a urýchľuje tak vysychanie stavby. Jej tepelný odpor λ10 s hodnotou 0,13 W/m.K zvyšuje tepelnoizolačné vlastnosti steny aj celkovú tepelnú pohodu. Vyniká tiež veľkou výdatnosťou, malou spotrebou a jednoduchou aplikáciou bez penetrácie.


Stavebný systém

Stavebný systém
Xella Slovensko, s. r. o.

Vnútorná stierka, vystužená vláknami, umožní vytvárať mimoriadne hladké povrchy a pre docielenie extra hladkého efektu je možná finálna úprava brúsením. Je tiež vysoko priedušná, s hydrofilnou schopnosťou – pohlcuje vodnú paru a tým reguluje vzdušnú vlhkosť. Vďaka alkalickému zloženiu znemožňuje rozvoj plesní a rias. Ďalšou výhodou je, že ľahko opraviteľná po poškodení či úpravách interiéru. Aplikácia je veľmi jednoduchá – stierku nie je potreba vystužovať tkaninou. 

Kategória: Aktuality
Tagy: stavebný materiál stavebný systém
Zdieľať článok