S dobrým dodávateľom energií ušetríte

18. 11. 2019 Zdieľať

Platíte poctivo faktúry za energie? Potom by spoľahlivé a bezpečné dodávky plynu či elektriny mali byť samozrejmosťou. Skutočne dobrý dodávateľ energií vám totiž dnes už dokáže ponúknuť oveľa viac. Dokáže dobre poradiť a dobrá rada vás nemusí stáť peniaze navyše, naopak, pomôže vám ušetriť peniaze v domácom rozpočte. A to privíta snáď každý z nás.

Lídrom na slovenskom trhu s energiami je SPP. Spoločnosť si väčšina z nás spája práve s dodávkami plynu pre firmy a domácnosti. Faktom však je, že už 7 rokov je multikomoditnou spoločnosťou. „Minulý rok, rovnako ako v predchádzajúcich rokoch, bol SPP prvou voľbou pre zákazníkov, ktorí sa rozhodli pre zmenu dodávateľa elektriny. To znamená, že odberatelia, ktorí v minulom roku menili dodávateľa elektriny, sa najčastejšie rozhodli pre SPP. Celkovo nám dôveruje viac než 1,3 milióna zákazníkov a je pre nás výzvou prinášať riešenia, ktoré našim zákazníkom reálne šetria energie, čas aj peniaze,“ hovorí Peter Kučera, riaditeľ sekcie predaja hromadný trh spoločnosti. 

Dve energie pod jednou strechou

Zákazníci SPP v segmente Domácnosti môžu napríklad čerpať z výhod produktu dve energie pod jednou strechou. Zladením odberov plynu a elektriny pod jedného dodávateľa ich SPP odbremení nielen od zbytočného papierovania, ale zároveň im ponúka úsporu až 11% za dodávku elektriny, a to bez viazanosti. Stačí, aby úhrady prebiehali bezhotovostne na základe zaslanej elektronickej faktúry. Nezabúda ani na tých zákazníkov, ktorí chcú alebo môžu z rôznych dôvodov odoberať len elektrinu. „Ak sa pri podpise zmluvy alebo jej dodatku na dodávku elektrickej energie bez viazanosti rozhodnú pre elektronickú faktúru a platbu prevodom alebo inkasom, ich zľava môže postupne rásť, a to až do výšky 8 %,“ spresňuje Peter Kučera s tým, že zmenu dodávateľa energií v SPP vybavia za zákazníka, čím mu odpadnú ďalšie starosti. 


S dobrým dodávateľom energií ušetríte

2517705
SPP

Pomoc pri kúpe nehnuteľnosti aj pri jej vybavení 

V rámci portfólia služieb pre zákazníkov však ide SPP ešte ďalej. Pri svojich zákazníkoch totiž stojí už vtedy, keď sa ešte len rozhodujú o kúpe vlastnej nehnuteľnosti. Zákazníkom ponúka službu Inšpekcia budov. „Technický stav nehnuteľnosti môžu z dlhodobého pohľadu výrazne ovplyvniť naše náklady. Pri Inšpekcii budov detailne preveríme celkový technický stav, ale aj detaily, ako je statika, stav izolácií či akustika,“ odhaľuje podrobnosti inšpekcie Peter Kučera. SPP následne ponúka aj ďalšiu pomoc, a to v súvislosti s nastavením správnej distribučnej sadzby, čím môžeme ušetriť na poplatkoch. Firmy zasa majú možnosť využiť ponuku v podobe energetického auditu s cieľom dosiahnuť reálne úspory energií. Úspory energie je možné dosiahnuť napríklad nielen dobre tesniacimi oknami a dverami či jednoduchým znížením teploty v interiéri o jeden stupeň (úspora cca 6 %), alebo výmenou starého plynového kotla za nový (úspora cca 15 % energie), ale aj modernými spôsobmi regulovania vykurovania, a to aj na diaľku. SPP SMARTHOME ponúka energeticky úsporné riešenia, ktoré zároveň pomáhajú robiť naše domovy bezpečnými. „Inteligentné domácnosti nie sú nedostupným luxusom. Bezdrôtové technologické riešenia umožňujú premeniť naše domácnosti na inteligentné, a to aj bez obávaných hrubých stavebných úprav,“ hovorí Tibor Jedlička, senior produktový špecialista SPP. SPP SMARTHOME technológie umožňujú ovládať teplotu, osvetlenie či kamerový systém, a to aj na diaľku. Navyše dokážu ochrániť aj pred prípadnými pohromami, ako sú požiare či únik plynu. Zorientovať sa v širokej ponuke služieb SPP pomôžu profesionáli osobne, e-mailom i telefonicky. Informácie o produktoch sú tiež k dispozícii na www.spp.sk


S dobrým dodávateľom energií ušetríte

2517703
SPP

ZDROJ PR článok spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a.s.

Kategória: Energia
Tagy: energie plyn
Zdieľať článok