Súťaž Interiér roku vstupuje do piateho ročníka

12. 02. 2020
Zdieľať

Súťaž Interiér roku vstupuje už do piateho ročníka. Hlavným poslaním súťaže je snaha propagovať skvelé a najmä inšpiratívne súkromné i verejné interiéry v očiach širokej verejnosti a posilňovať tak povedomie o potrebe profesie architekta a interiérového dizajnéra vo vzťahu k vnútornému priestoru.

„Jedná sa o jedinú súťaž, v ktorej sa môžu stretnúť obe kľúčové profesie, ktoré sa na tvorbe interiérov podieľajú. Za štyri predchádzajúce úspešné roky si Interiér roka získal popularitu na oboch stranách hranice bývalého spoločného štátu. Vkusné interiéry teda dokážu ľudí nielen kultivovať, ale tiež zjednocovať“, hovorí zakladateľ súťaže a riaditeľ Inštitútu bytového dizajnu Petr Tschakert.

Prihlasovanie do piateho ročníka súťaže Interiér roka (za obdobie 2019) je v plnom prúde. Súťaž sa snaží propagovať skvelé súkromné i verejné interiéry v očiach širokej verejnosti a posilňovať tak povedomie o potrebe profesie architekta a interiérového dizajnéra, a to najmä prostredníctvom masových médií. Medzi mediálnymi partnermi Interiéru roka je viac ako dvadsať najvýznamnejších tlačených a elektronických médií z ČR i SR. (Prihlášku nájdete tu)

Do súťaže môžu byť prihlásené interiéry z Čiech i zo Slovenska. Uzávierka súťaže je 20. 2. 2020.

Predsedom osemnásťčlennej medzinárodnej poroty je opäť prorektor Vysokej školy umeleckopriemyselnej prof. akad. arch. Jiří Pelcl a členmi sú napríklad talianska architektka Daniela Colli, režisérka a producentka Hana Třeštíková, maliar David Saudek alebo dizajnér Jakub Pollága zo štúdia deformácie. Porota je zámerne zložená tak, aby v nej okrem architektov a interiérových dizajnérov zasadali tiež výnimočné osobnosti z rôznych oblastí vizuálnej kultúry a odrážali tak značnú mnohovrstevnatosti tvorby interiéru.

Dom Johana Ungera v Znojme

Dom Johana Ungera v Znojme – Absolútny víťaz súťaže Interiér roka za obdobie 2018

Dom Johana Ungera v Znojme

Dom Johana Ungera v Znojme – Absolútny víťaz súťaže Interiér roka za obdobie 2018

Záštitu piatemu ročníku súťaže udelili predseda Senátu Poslaneckej snemovne ČR, minister kultúry SR, minister priemyslu ČR, hlavné mesto Praha a starosta mestskej časti Praha 7.

Absolútny víťaz súťaže Interiér roku za obdobie 2017

Dom srdce – Absolútny víťaz súťaže Interiér roku za obdobie 2017

Absolútny víťaz súťaže Interiér roku za obdobie 2017

Dom srdce – Absolútny víťaz súťaže Interiér roku za obdobie 2017

Víťazi budú už tradične vyhlásení ako vrcholný bod kongresu o bývaní, dizajne a architektúre Living Forum, ktorý sa bude konať v utorok 22.9. 2020 v pražskom Centre súčasného umenia DOX. Jeho téma je tentoraz Emócie, nálada … a symbolika priestoru.

Ste srdečne pozvaní!

Viac info na www.interierroku.cz

Text: Mgr. Kateřina Kutnohorská Foto: archív Interiér roku

Kategória: Súťaže
Zdieľať článok

Diskusia