Zdravé bývanie je ekologické

19. 02. 2020
Zdieľať

Sme súčasťou klimatickej zmeny. Naše dnešné rozhodnutia majú priamy vplyv na to, čo zanecháme ďalším generáciám. Pri stavbe domu by sme preto mali vyberať technológie, ktoré ušetria energie a materiály, ktoré neuškodia našej planéte. Pálená tehla a škridla k nim jednoznačne patria.

Mnohé historické pamiatky, ktoré dnes obdivujeme, postavili naši predkovia z pálenej tehly a zastrešili ich pálenou krytinou. Oba materiály prešli za stáročia používania pozoruhodným vývojom, a pritom si zachovali svoju podstatu. 

Dodnes sa vyrábajú spojením štyroch prírodných živlov: zeme, vody, vzduchu a ohňa. Zdokonalila sa len technológia výroby. Vďaka inováciám sa spotrebúva čoraz menej energie a minimalizuje sa odpad pri spracovaní suroviny na nulu.

Ekologická bilancia keramických stavebných materiálov je priaznivá aj vďaka ich dlhej životnosti a minimálnym nárokom na údržbu.

Ekologickejšia bez zateplenia

Výberom stavebného materiálu môžete prispieť k zmierneniu vplyvu na životné prostredie. Šetrní k životnému prostrediu a svojej peňaženke budete, ak sa rozhodnete postaviť hrubú stavbu bez zateplenia. Nezateplené tehlové murivo má priaznivú ekologickú bilanciu a nízka spotreba energie prináša zníženie emisií CO2.



Zdravé bývanie je ekologické
Wienerberger

Vďaka tepelnoizolačným parametrom jednovrstvového muriva z brúsených tehál Porotherm 44 EKO+ Profi nie je potrebné ho zatepliť. Obvodové murivo z týchto tehál spĺňa požiadavky na konštrukcie domov s takmer nulovou potrebou energie. To, že nemusíte hrubú stavbu zatepľovať, znamená menšie množstvo spotrebovaného materiálu, a teda aj menej vytvoreného odpadu.

Ekobývanie je zdravé bývanie

V tehlovom dome sa býva ekologicky, bezpečne a zdravo. Tehly Porotherm zabezpečujú tepelnú pohodu optimálnou kombináciou tepelnoizolačných vlastností a akumulácie tepla. 

Murivo z pálených tehál tiež podporuje prirodzenú reguláciu vlhkosti vo vnútorných priestoroch, vďaka čomu nehrozí riziko vzniku plesní, ktoré môžu spôsobiť neželané alergie. 



2582517
Wienerberger

Zdravé bývanie odporúčame zastrešiť keramickou škridlou Tondach, ktorá sa rovnako ako tehly Porotherm vyrába z hliny a spája v sebe všetky výhody tohto prírodného materiálu.

www.wienerberger.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Wienerberger

Kategória: Materiály
Tagy: ekologia Wienerberger zdravé bývanie
Zdieľať článok
Pomarančové šupky ako náhrada za chémiu: Poznáte tieto lacné a ekologické spôsoby, ako ich využiť?Záhrada

Pomarančové šupky ako náhrada za chémiu: Poznáte tieto lacné a ekologické spôsoby, ako ich využiť?

Je naozaj dobré zalievať rastliny zriedenou kávou?Urob si sám

Je naozaj dobré zalievať rastliny zriedenou kávou?

Zdravá pôda je pokladom každej záhrady. Ako ovplyvniť jej kvalitu obmedzením plastov a kompostovaním?Záhrada

Zdravá pôda je pokladom každej záhrady. Ako ovplyvniť jej kvalitu obmedzením plastov a kompostovaním?

Lacné a účinné aj bez chémie! Vyrobte si doma univerzálny čistiaci prostriedok, dezinfekciu aj tablety do umývačkyUrob si sám

Lacné a účinné aj bez chémie! Vyrobte si doma univerzálny čistiaci prostriedok, dezinfekciu aj tablety do umývačky

Diskusia