Terasy WoodPlastic® – a máte navždy pohodu!

24. 02. 2020
Zdieľať

Produkty z dreveného kompozitu sú dnes veľkým hitom, ale nie všetky spĺňajú očakávania. Lacným doskám neznámeho pôvodu a neidentifikovateľného zloženia často chýbajú práve tie parametre, kvôli ktorým o novej terase z WPC uvažujete: odolnosť, atraktívny vzhľad, bezpečnosť, nezávadnosť, minimálna údržba ... A pritom výrobcu špičkových kompozitných dosiek máme v najbližšom susedstve. České terasy WoodPlastic® oceňuje už viac ako 10 000 spokojných zákazníkov po celom svete, buďte medzi nimi.

Viac ako 20 ton plne recyklovateľného kompozitu tej najvyššej kvality. Bezmála 6 km dosiek denne. Každá z nich opatrená unikátnym "rodným listom" garantujícím kvalitu zmesi a použitú technológiu. Dnes mieri do rodinného domu v Bratislave, zajtra do rezidenčného komplexu Imperial Vista v nigérijskom hlavnom meste Abuje a o týždeň do exkluzívneho terasového centra v Hong Kongu. 

Dosky WoodPlastic® zo stredočeských Bukovan, určené pre montáž mimoriadne odolných terás, bezúdržbových plotov a štýlových obkladov stien, sú vyrobené za pomoci špičkovej americkej laserovej technologie  zdokonaľovanej ďalším výskumom. Dosky sú extrudované zo zmesi starostlivo vybranej drevitej múčky obohatenej o zdravotne nezávadný polyetylén rovnakého typu, aký sa používa na výrobu detských cumlíkov.

Nechajte sa inšpirovať

Terasa postavená pri rodinnom dome v Novosedly bola vybratá medzi tri najlepšie realizácie terás z materiálu WoodPlastic® za rok 2019. Prečo? Pretože dokonale podčiarkuje vybraný vkus majiteľov domu a zúročuje ich rozhodnutie spolupracovať s profesionálmi, ktorí o terasách z kompozitu vedia  všetko od A po Z. Majitelia podľa ich odporúčaní stavili na špičkovú kvalitu, jednoduchú údržbu a dokonalý vzhľad terasy. 

Po konzultácii si investori vybrali dosky od českého výrobcu WPC – Woodplastic v profile Top s prekrývajúcimi sa škárami, s povrchom Rustic, ktorý evokuje kartáčované drevo, v príjemnom svetlom teakovom odtieni. "Som veľmi spokojný. Terasa je krásna, odolnosť materiálu mimoriadna a nutnosť údržby v podstate nestojí za reč," zhrnul prednosti svojej novej terasy Jaromír M. 


Terasa Top Rustic Teak, vyrobca WPC-WoodPlastic

terasy z kompozitu
Woodplastic Slovakia

Terasa Top Rustic Teak, vyrobca WPC-WoodPlastic

Pre mnohých zákazníkov firmy WoodPlastic® je príjemným prekvapením prístup zmluvných partnerov spoločnosti. Certifikovaní spolupracovníci  výrobcu terás z Bukovan sú pripravení kedykoľvek po dohode zákazníka navštíviť a poskytnúť mu všetky potrebné informácie. Samozrejmou súčasťou takejto konzultácie je aj pomoc s výberom dosiek, bezplatné vypracovanie návrhu terasy a návrhu kalkulácie a napokon aj rýchla a precízna montáž finálnej zostavy.

Pevné dosky so zamatovým povrchom

Jana N. sa rozhodla, že keď už bude investovať do terasy, tak bez kompromisov. Ako v prípade materiálu, tak dodávateľa, požadovala maximálnu kvalitu a spoľahlivosť. Preto využila šancu presvedčiť sa o kvalitách českých dosiek na vlastné oči. V rámci výberu terasy navštívila zákaznícke centrum WPC – Woodplastic, kde mala možnosť zhliadnuť už realizované stavby, dlhodobo vystavené bežným poveternostným podmienkam. Vďaka tomu si mohla urobiť predstavu, ako vyzerá terasa s odstupom rokov.

"Ocenila som, ako podrobne mi tu boli zodpovedané všetky otázky zo strany  technických požiadaviek a detailov montáže," konštatovala majiteľka atraktívnej strešnej terasy s čarovným výhľadom na pražský Smíchov. Jej Terasa roku 2019 je osadená širokými terasovými doskami Max Forest v tmavom prevedení Eben. Tieto dosky sú zaujímavé nielen jednoduchou údržbou a vysokou odolnosťou proti poveternostným vplyvom, ale hlavne svojím pôsobivým dizajnom vychádzajúcim z neštandardnej šírky profilu.


Terasa Max Forest Eben, vyrobca WPC-WoodPlastic

terasy z kompozitu
Woodplastic Slovakia

Terasa Max Forest Eben, vyrobca WPC-WoodPlastic

Výhodou dosiek WoodPlastic®, a nielen tých širokých, je ich plný profil. Vďaka tomu sa u nich, na rozdiel od niektorých lacnejších dutých výrobkov, nevytvárajú triesky ani štepy a nedochádza ku krúteniu, lámaniu ani drobeniu. A to napriek tomu, že sa nemusia kotviť k podložiu, čo uľahčuje a urýchľuje ich montáž. Tieto dosky sú veľmi tuhé, kompletne pigmentované v celej svojej hĺbke a majú veľkú nosnosť. Dôležité je, že pri svojej veľkej pevnosti disponujú zamatovým povrchom príjemným na dotyk.

Terasy bez starostí o údržbu

Odolnosť terás z Bukovan je príslovečná. Dosky od spoločnosti WPC – Woodplastic odolávajú všetkým rozmarom počasia – dažďu, snehu, mrazu aj UV žiareniu – sú minimálne nasiakavé a rezistentné voči bazénovej chémii i slanej vode. Záujemcovia si môžu vybrať z veľkého množstva povrchov a prirodzene pôsobiacich farebných odtieňov, ktoré potom, čo vyzrejú, na slnku nešedivejú. Niektoré z povrchov sú pritom špeciálne uspôsobené k istejšiemu pohybu okolo bazénov.

To je aj prípad tretej terasy ocenenej za rok 2019. Na želanie majiteľov vkusne uskutočnenej novostavby rodinného domu v Opočno boli použité terasové dosky Premium Star z materiálu WoodPlastic® v príjemnom svetlom odtieni  Teak, opatrené jemnými drážkami pre bezpečnejší pohyb pri bazéne. Profesionálne zhotovená terasa skvele zapadá do okrasnej záhrady a vhodne nadväzuje na obytný objekt, z ktorého je možné na terasu kedykoľvek pohodlne vstúpiť veľkými presklenenými dverami.


Terasa Premium Star Teak, vyrobca WPC-WoodPlastic

terasy z kompozitu
Woodplastic Slovakia

Terasa Premium Star Teak, vyrobca WPC-WoodPlastic

Terasa je nad vstupom čiastočne krytá, takže ju možno využívať celoročne, a to bez nutnosti nejakých zásadných starostí. Údržba terás z kvalitných kompozitných dosiek WoodPlastic® totiž spočíva v občasnom zametení nečistôt a opláchnutí vodou, ideálne pod tlakom. Mastné fľaky stačí čo najskôr umyť saponátom. Dosky sa nemusia natierať, impregnovať ani inak chemicky ošetrovať.

Ďalšie informácie o produktoch WoodPlastic®, inšpiratívne fotografie, praktické odporúčania, kontakty na predajcov a oveľa viac nájdete tu: www.woodplastic.sk.

ZDROJ PR článok spoločnosti Woodplastic Slovakia s.r.o.

Kategória: Podlaha, dlažba
Zdieľať článok

Diskusia