Dva moderné interiéry v Dúbravke, z ktorých vyžaruje pohodlie

24. 02. 2020
Zdieľať

Zariaďovanie novostavby je vždy pre architektov zaujímavou výzvou. Architektonický ateliér Grau realizoval dva interiéry vzorových domov v novopostavenom obytnom komplexe Dúbravy.

Ako vyplýva z názvu, nachádza sa v bratislavskej mestskej časti Dúbravka. I keď architekti nemohli zasahovať do dispozície, interiéry zariadili do posledného detailu.

Neprehliadnite:

Nízkoenergetický átriový dom v Dúbravke pre rodinu s dvoma deťmi

Oba byty pozostávajú zo spojenej kuchyne s obývacím priestorom, ktorý tvorí jadro celého interiéru. Rozdielne sú veľkosťou. Prvý z nich má okrem spoločenskej miestnosti len spálňu a hygienické zázemie, druhý má dve samostatné miestnosti.



spáľňa
Grau

Architekti Andrej Olah a Filip Marčák poňali koncepciu zariadenia jednoducho, vzdušne a prakticky. Pozitívne je, že jednoduchosť nevyznieva chladne, a to vďaka použitým textíliám, dekoráciám a obrazom. 



pracovný kútik
Grau

Biela, sivá a pastely

Základom oboch bytov sú biele steny, veľká biela kuchynská linka, biele dvere i väčšina nábytku. Priestor opticky presvetľuje svetlá drevená podlaha. Aby nevyznieval nudne, architekti siahli po výrazných dekoráciách v pastelových farbách a tmavých detailoch. 



kuchyňa s jedálenskym kútom Kuchynská linka vo väčšom byte má množstvo úložných priestorov až po strop
Grau

Spoločenský priestor v oboch bytoch harmonizuje výrazný okrúhly stôl: vo väčšom byte je biely, v menšom kontrastný, čierny. Kuchynská linka vo väčšom byte má množstvo úložných priestorov až po strop. V menšom – horné skrinky nahrádza trendová polica.



spáľňa
Grau

Hra s farbami i tvarmi

Za povšimnutie stoja atypické stoličky v oboch bytoch a masívne gauče. Zaujala nás hra s farbami. Všimnite si dlhý a nízky pastelovo zelený úložný priestor, ktorý siaha po celej dĺžke obývacej miestnosti. 



kuchyňa s jedálenskym kútom
Grau

Interiéry zútulňujú bytové textílie s výraznou textúrou a izbové rastliny. Jedálenskému priestoru v menšom byte dominuje výrazný sivý melírovaný luster, ktorý zmierňuje kontrast čiernej a bielej. Osviežením priestoru sú nezvyčajné zelené kreslá. V kombinácii s veľkou sivou rohovou sedačkou, bielym konferenčným stolíkom a tmavším kobercom vyznievajú elegantne a príjemne. 

Obrazy do interiérov zapožičala výtvarníčka Dominika Žáková. Je isté, že v atmosfére oboch interiérov zohrávajú veľkú úlohu. 



kúpeľňa
Grau

Interiér bytov Dúbravy 

Architektonický ateliér: Grau
Autori: Andrej Olah, Filip Marčák
Lokalita: Dúbravka, Bratislava
Rok realizácie: 2017 

Sabína Zavarská
Zdroj a foto: Grau

Kategória: Navrhovanie interiéru
Tagy: byty moderné bývanie
Zdieľať článok
Bohatá úroda v lete, každoročný rez v zime: Osvojte si tri kroky, ako strihať staršie jabloneZáhrada

Bohatá úroda v lete, každoročný rez v zime: Osvojte si tri kroky, ako strihať staršie jablone

V Dubaji sa rieši klíma aj fosílne palivá: Vďaka konferencii COP28 vznikne fond na zmiernenie klimatickej nespravodlivostiASB.sk

V Dubaji sa rieši klíma aj fosílne palivá: Vďaka konferencii COP28 vznikne fond na zmiernenie klimatickej nespravodlivosti

Vysušte si šípky na prášok: Ako na to a kde všade ho využijete?Záhrada

Vysušte si šípky na prášok: Ako na to a kde všade ho využijete?

Lunárny kalendár pre záhradkárov – apríl 2023Záhrada

Lunárny kalendár pre záhradkárov – apríl 2023

Diskusia