Murovaný bungalov v Šenkviciach, kde má všetko svoje miesto (VIDEO)

10. 03. 2020
Zdieľať

Atmosféra tohto prízemného domu je veľmi príjemná najmä vďaka decentnej farebnosti a prírodným materiálom, ktoré majitelia použili naozaj s citom. Jednoduché, harmonické a nadčasové. Presne také je bývanie tejto sympatickej rodiny.


KUCHYŇU si domáci navrhli a dali vyrobiť u stolára. Prechod medzi linkou a jedálenskou časťou tvorí a zjemňuje barový pult s dekorom duba. Z obývacej časti doň vložili malú vínotéku, ktorá v tomto vinárskom kraji predsa nemôže v žiadnej domácnosti chýbať.

kuchyňa
Miro Pochyba

KUCHYŇU si domáci navrhli a dali vyrobiť u stolára. Prechod medzi linkou a jedálenskou časťou tvorí a zjemňuje barový pult s dekorom duba. Z obývacej časti doň vložili malú vínotéku, ktorá v tomto vinárskom kraji predsa nemôže v žiadnej domácnosti chýbať.

Za ovocným sadom

Hoci majiteľka vždy snívala o bývaní v rodinnom dome, zároveň mala zo sťahovania aj jemné obavy, aké to zrazu bude po rokoch strávených v bytovke. „Už by som však nemenila, ja som tu veľmi spokojná,“ usmieva sa Monika, ktorá v dome žije s manželom a dvomi malými synmi. „Celkom zložité bolo zohnať v Šenkviciach pekný pozemok s vyhovujúcimi parametrami a v dobrej lokalite,“ prezrádza manžel Juraj.

Neprehliadnite:

Trpezliví a pracovití manželia zveľaďujú svoj dom v Hlohovci už dve desaťročia

S úsmevom spomína na príhodu, ako pozemok napokon objavili, a keď práve telefonoval majiteľovi s otázkou, či by sa nevedeli dohodnúť na lepšej cene, Monika od radosti a nahlas kričala: „Toto je krásne miesto, to berieme!“ A bolo po zjednávaní. Päťárový pozemok susedí z jednej strany s ovocným sadom, na ktorý je pôsobivý pohľad, keď na jar zakvitne. Monika a Juraj by možno prijali o trochu väčšiu rozlohu, na robotu im však stačí aj týchto 500 m2, zhodnú sa.

Ona rada pestuje kvety a jeho starosťou je trávnik. Projekt domu si kúpili hotový, a ako to býva zvykom, urobili v ňom menšie zmeny tak, aby vyhovoval ich potrebám. Zväčšili terasu, kuchyňu aj zasklenie v obývačke. Pohľad na rozkvitnuté slivky a jablone predsa netreba zbytočne okresávať… Dom je postavený z tehly a od prvého výkopu po nasťahovanie neubehol ani rok. Na všetky práce dohliadal Juraj a veru, občas to bola s niektorými partiami tortúra. 


DVA JEDNODUCHÉ STOLÍKY, každý síce z celkom iného materiálu, inej farby aj tvaru, ale spolu vytvárajú tú správnu harmonickú kombináciu. Toto je ďalšia ukážka toho, že sa netreba báť na prvý pohľad nekombinovateľných vecí. Domáca sa rozhodne nezľakla a výsledok stojí za to.

spáľňa
Miro Pochyba

DVA JEDNODUCHÉ STOLÍKY, každý síce z celkom iného materiálu, inej farby aj tvaru, ale spolu vytvárajú tú správnu harmonickú kombináciu. Toto je ďalšia ukážka toho, že sa netreba báť na prvý pohľad nekombinovateľných vecí. Domáca sa rozhodne nezľakla a výsledok stojí za to.

OBRAZY DO SPÁLNE aj obývačky maľovala Monikina kamarátka. Podčiarkujú pokojnú a teplú atmosféru celého interiéru. Za posteľou je na stene decentná tapeta a závesné svietidlá len dokazujú, že fantázii sa medze nekladú a knihu v posteli vám nemusí osvetľovať len klasická stolová lampička.

Nadčasové trio

Je jedna vec, pri ktorej občas ľutujú, že ju neurobili. Galéria. „Mohli sme otvoriť strop a urobiť v streche galériu s pracovňou, ale obmedzoval nás čas aj financie,“ prezrádza Juraj. Nuž, možno v budúcnosti. Potom, ako sa nasťahovali, sa postupne dorábali záhrada, brána, prístrešok a záhradný domček. Teraz ich už čaká len namontovanie markízy na terasu, keďže v lete na ňu praží slnko. Monika dom zariadila svojpomocne, jednoducho a veľmi príjemne.

Spoločným prvkom, ktorý sa nesie celým interiérom, je kombinácia bielej, čiernej a teplého dreva. Inšpirácie hľadala na internete a veľmi dobre jej poslúžil aj portál Modrá strecha, kde okrem fotografií našla veľa šikovných rád a dobrých tipov od ľudí, ktorí mali reálne skúsenosti so stavbou a zariaďovaním.

„Mám rada prírodné farby, chcela som tu mať veľa bielej, čierne doplnky… Páči sa mi aj boho štýl, aj ten škandinávsky či provensalský. Vlastne akýkoľvek interiér, ak je zariadený vkusne a s citom.“ A presne tak na nás pôsobil aj tento dom. Príjemne, útulne, všetko tu má svoje miesto a býva v ňom sympatická rodina. To mu rovnako pridáva na celkovej pohodovej atmosfére…


DETSKÉ IZBY nie sú preplnené nábytkom, aby chlapci mali dostatok miesta na hranie. „Dôležité sú najmä úložné priestory na hračky,“ vraví ich mama. Dominantným prvkom v izbe mladšieho je výrazná stena, ktorej vzor hôr ohraničuje priestor postele a vďaka sivej farbe nepôsobí pri zaspávaní rušivo.

Dominantným prvkom v izbe mladšieho je výrazná stena, ktorej vzor hôr ohraničuje priestor postele a vďaka sivej farbe nepôsobí pri zaspávaní rušivo.
Miro Pochyba

DETSKÉ IZBY nie sú preplnené nábytkom, aby chlapci mali dostatok miesta na hranie. „Dôležité sú najmä úložné priestory na hračky,“ vraví ich mama. Dominantným prvkom v izbe mladšieho je výrazná stena, ktorej vzor hôr ohraničuje priestor postele a vďaka sivej farbe nepôsobí pri zaspávaní rušivo.

„V projekte bola samostatná toaleta vedľa pomerne malej kúpeľne. Pri nečakanej oprave obkladov sme sa rozhodli, že miestnosti spojíme, sprchovací kút umiestnime inde a na stenu vedľa neho dáme zrkadlo, čo ju ešte viac opticky zväčšuje aj presvetľuje. A nemohli sme urobiť lepšie.“

Monika, majiteľka


VŠETKO ZLÉ JE NA NIEČO DOBRÉ. Obkladači pôvodne obložili steny v kúpeľni naozaj mizerne. Ak by to však Monika s Jurajom nanovo nezačali prerábať, nemali by dnes takú priestrannú kúpeľňu, akú majú. Nápad zväčšiť ju totiž prišiel vtedy, keď sa osekávali pôvodné kachličky.

sprchovací kút v kúpeľni
Miro Pochyba

VŠETKO ZLÉ JE NA NIEČO DOBRÉ. Obkladači pôvodne obložili steny v kúpeľni naozaj mizerne. Ak by to však Monika s Jurajom nanovo nezačali prerábať, nemali by dnes takú priestrannú kúpeľňu, akú majú. Nápad zväčšiť ju totiž prišiel vtedy, keď sa osekávali pôvodné kachličky.

murovaný bungalov

rozloha 152 m2 + terasa 

dispozícia 4 izby

lokalita Šenkvice

Tento interiér sme objavili na Modrej streche

Text: Katarína Barošová
Foto: Miro Pochyba
Zdroj: časopis Môj dom 

Kategória: Návšteva
Tagy: bungalovy murované domy rodinný dom
Zdieľať článok
Prístavba k domu: Čo potrebujete vedieť?Dom z tehly

Prístavba k domu: Čo potrebujete vedieť?

Poschodový rodinný dom: 5 inšpirácií s plochou strechouDom z tehly

Poschodový rodinný dom: 5 inšpirácií s plochou strechou

Murovaný záhradný krb: 11 inšpirácií pre začiatočníkovDom z tehly

Murovaný záhradný krb: 11 inšpirácií pre začiatočníkov

Dom s vlastnou vyhliadkovou vežouDom z tehly

Dom s vlastnou vyhliadkovou vežou

Diskusia