Štartovací byt v Bratislave bez kompromisov (VIDEO)

12. 03. 2020
Zdieľať

Dvojizbový byt v petržalských Slnečniciach si mladý pár dispozične upravil a zariadil tak, aby si nemuseli o pár rokov vyčítať, že niečo mohlo byť inak, lepšie... I napriek neveľkej ploche si v ňom vytvorili príjemný a moderný domov presne podľa svojich predstáv a potrieb. Bez akýchkoľvek kompromisov.

Najlepšie, ako sa dalo

Podľa tohto hesla si svoje prvé spoločné bývanie zariadil mladý sympatický pár s ročným synčekom. Lokalitu na konci Petržalky si vybrali pre dobrú dostupnosť aj infraštruktúru. Okrem toho, že byt je orientovaný na východ, bonusom je podľa majiteľov aj to, že v rovnakom dome bývajú ešte ďalší traja rodinní kamaráti, preto im tu žiadna „izolácia novousadlíkov“ ani zďaleka nehrozí.


Kuchynskú linku, ako aj zvyšný nábytok v byte si majitelia nechali vyrobiť na mieru u stolára podľa vlastného návrhu. Pani domáca tu zúročila svoje schopnosti pracovať v grafickom programe, keďže sama si robí kurz interiérového dizajnu.

dvojizbový byt
Miro Pochyba

Kuchynskú linku, ako aj zvyšný nábytok v byte si majitelia nechali vyrobiť na mieru u stolára podľa vlastného návrhu. Pani domáca tu zúročila svoje schopnosti pracovať v grafickom programe, keďže sama si robí kurz interiérového dizajnu.

Zuzana sa už dlhšie zaujímala o interiérový dizajn a rozhodla sa absolvovať aj kurz. Svoje nápady a zručnosti prejavila nielen tu, ale pri návrhu či zariaďovaní pomohla už aj viacerým priateľom. Prvé, čo v byte urobili, bola zmena dispozície, ktorá im nevyhovovala najmä pre primalú spálňu. Takmer všetko zariadenie si navrhli sami a následne ho dali vyrobiť stolárom. Vhodné doplnky a textílie postupne našli na internete a dnes sa tešia z už takmer hotového štýlového interiéru, s ktorým sú maximálne spokojní a stotožnení.

„Niekoľkokrát sme zvažovali lacnejšie varianty vybavenia, napokon sme si však povedali, že my tu budeme bývať a pozerať sa na to, preto sme žiadne veľké kompromisy v konečnom dôsledku nerobili,“ prezrádza Zuzana. Zatiaľ im tento príjemný „dvojizbák“ na bývanie s malým synčekom vyhovuje. A keby sa v budúcnosti chceli posunúť do niečoho väčšieho, Zuzana už tuší, ako by to tam asi mohlo vyzerať…


Kúpeľňa so svetlým obkladom a teplou drevenou podlahou pôsobí útulne a nadčasovo. Ozvláštňuje ju zrkadlo so svetelným rámom, ktorý vytvára večer príjemnú intímnu atmosféru.

dvojizbový byt
Miro Pochyba

Kúpeľňa so svetlým obkladom a teplou drevenou podlahou pôsobí útulne a nadčasovo. Ozvláštňuje ju zrkadlo so svetelným rámom, ktorý vytvára večer príjemnú intímnu atmosféru.

Katarínin pohľad

V Slnečniciach sme boli fotiť už niekoľko bytov a vždy, keď tam prídem, ma prekvapí, ako rýchlo sa táto petržalská štvrť mení a rozrastá. Ja som totiž bývala dlhé roky v paneláku hneď oproti cez cestu a v okolí toho veru vtedy okrem pár obchodov s potravinami veľa nebolo.

Tento svetlý „dvojizbák“ je perfektné štartovacie útočisko pre rodinu s malým dieťaťom. Zatiaľ im veľkosťou stačí, v okolí je všetko, čo v živote potrebujú, od ihrísk cez obchody až po miesta voľnočasových aktivít, nehovoriac o komunite ďalších mladých rodín. Veľkou pridanou hodnotou je rozľahlá terasa, ktorá v sezóne plní funkciu ďalšej rovnocennej miestnosti.

Zuzana byt zariadila veľmi premyslene – spájajú sa v ňom funkčné riešenia, kvalitné materiály, dizajnové chuťovky a príjemná atmosféra. Ak má majiteľ k interiérovému dizajnu trochu hlbší vzťah, vždy to je vnútri cítiť. A výnimkou nie je ani tento byt.


Praktické a zaujímavé navyše je posúvanie dverí pomocou koľajnice. Kovové prvky sa v obývacej časti opakujú aj na svietidle a hodinách a bytu dodávajú požadovanú dávku industriálneho štýlu, ktorý sa majiteľom páči.

dvojizbový byt
Miro Pochyba

Praktické a zaujímavé navyše je posúvanie dverí pomocou koľajnice. Kovové prvky sa v obývacej časti opakujú aj na svietidle a hodinách a bytu dodávajú požadovanú dávku industriálneho štýlu, ktorý sa majiteľom páči.

KTO TU BÝVA

Zuzana s Marekom svoj voľný čas najradšej trávia so synom Marcom, rodinou a priateľmi, čomu sa snažili prispôsobiť aj svoj domov.

Dvojizbový byt v Bratislave

rozloha: 52 m2 + terasa 

lokalita: Bratislava, Slnečnice

TEXT KATARÍNA BAROŠOVÁ
FOTO MIRO POCHYBA
ZDROJ časopis Môj dom

Kategória: Navrhovanie interiéru
Tagy: byty dvojizbové byty Slnečnice
Zdieľať článok
Prinášajú vám kvety vo váze radosť? Vďaka týmto tipom už nikdy nekúpite rezané kvety, ktoré rýchlo odkvitnúZáhrada

Prinášajú vám kvety vo váze radosť? Vďaka týmto tipom už nikdy nekúpite rezané kvety, ktoré rýchlo odkvitnú

Nevyhadzujte zemiakové šupky! Poslúžia ako výborné organické hnojivoUrob si sám

Nevyhadzujte zemiakové šupky! Poslúžia ako výborné organické hnojivo

Aktivistom sa nepodarilo stopnúť výstavbu terminálu na skvapalnený plyn v Bratislave. Je podľa nich v rozpore s klimatickými cieľmiASB.sk

Aktivistom sa nepodarilo stopnúť výstavbu terminálu na skvapalnený plyn v Bratislave. Je podľa nich v rozpore s klimatickými cieľmi

Trnava je lídrom medzi mestami: Fotovoltika na strechách škôl im ušetrila až 67 percent energieASB.sk

Trnava je lídrom medzi mestami: Fotovoltika na strechách škôl im ušetrila až 67 percent energie

Diskusia