Terasy WoodPlastic® alebo Nebojte sa dokonalosti

17. 03. 2020
Zdieľať

Jar je za humnami, aj keď to tak možno ešte nevyzerá. Ale nenechajme sa mýliť. Záhrada sa už chystá na svoje ďalšie veľké predstavenie a ani my by sme nemali prepásť šancu pripraviť sa na krásny rok strávený vonku, a pritom v súkromí domova. Práve teraz je ideálna doba na výber novej terasy. Takej, ktorá vám bude dlhodobo poskytovať to, kvôli čomu si terasy kupujeme: radosť, istotu aj povyrazenie.

Keď sa povie záhradná terasa, väčšina z nás si vybaví terasu z dreva. Problém je, že tento v mnohých smeroch najklasickejší stavebný materiál stráca bez nákladnej a opakovanej starostlivosti  veľmi rýchlo na svojej kvalite. A paradoxné pritom je, že starostlivosť o drevenú terasu, obnášajúcu impregnačné nátery rôznymi chemickými prostriedkami, robia z drevenej terasy všetko, len nie ekologicky šetrnú voľbu.

A aby tých rozporov nebolo málo, za jeden z najústretovejších stavebných materiálov k životnému prostrediu možno v súčasnosti považovať kvalitný kompozit dreva a polyméru. Zámerne nepíšeme plastu, hoci by k tomu mohla slovenská verzia anglického termínu Wood-Plastic Composite zvádzať. Kvalitný drevoplast sa totiž klasickému PVC radšej vyhýba. Ako si teda predstaviť modernú  a pritom dostupnú terasu na tej najvyššej úrovni?


Terasa WPC - WoodPlastic, prémiový rad Terafest

Terasy WPC – WoodPlastic, prémiová řada Terafest
Woodplastic Slovakia

Terasa WPC – WoodPlastic, prémiový rad Terafest

Drevoplastové výrobky svetovej kvality

Určite ste ich už tiež zaregistrovali. Lacné drevoplastové dosky, najčastejšie s dutým profilom, väčšinou neznámeho pôvodu. Ak by ste chceli definíciu WPC, na ktoré si je nutné dať pozor, predchádzajúca veta zhŕňa všetko, čo potrebujete vedieť. Pre dlhú životnosť terasy bez straty jej vlastností je najdôležitejšie to kto, z čoho a ako vyrába dosky. Doskám,  často dovážaným vo veľkých objemoch z Ázie, môže zákonite chýbať všetko to, kvôli čomu o terase z drevoplastu uvažujete.

Existuje alternatíva, pri ktorej budete mať istotu, že sa človek nepopáli? Iste. A máme ju priamo v najbližsom susedstve. V podobe výrobkov, ktoré denne opúšťajú brány závodu WPC – Woodplastic v Bukovanoch nedaleko Prahy. Tieto dosky sú vyrobené za pomoci špičkovej americkej laserovej technológie. Zo starostlivo vybratej drevnej múčky obohatenej o zdravotne nezávadný polyetylén rovnakého typu, aký sa používa v zdravotníctve.

Vďaka zloženiu a spôsobu výroby odolávajú dosky WoodPlastic® všetkým rozmarom počasia – dažďu, snehu, mrazu aj UV žiareniu – sú minimálne nasiakavé a rezistentné voči bazénovej chémii i slanej vode. Samozrejmosťou je, že všetky produkty rýdzo českej firmy sú zdravotne nezávadné a vďaka použitému polyméru HDPE 100% recyklovateľné. Na ich protisklzovom povrchu sa netvoria triesky ani  štepy a vďaka plnému profilu sa dosky nekrútia, nedrobia a nelámu.


Terasa WPC - WoodPlastic, prémiový rad Terafest

Terasy WPC – WoodPlastic, prémiová řada Terafest
Woodplastic Slovakia

Terasa WPC – WoodPlastic, prémiový rad Terafest

Nielen výroba, ale aj dokonalý servis

Rovnako ako funkčné vlastnosti je dôležité i estetické hľadisko a vo firme WPC – Woodplastic si dávajú veľmi záležať na tom, aby ich terasy pôsobili dostatočne reprezentatívne. 

Záujemcovia si môžu vybrať z veľkého množstva rôznych druhov povrchov príjemných na dotyk a z prirodzene pôsobiacich farebných odtieňov.

Terasy od spoločnosti WPC – Woodplastic patria k tomu najlepšiemu, čo si momentálne môžete na Slovensku zaobstarať. A nie je to len kvôli atraktívnym a funkčne dokonalým doskám. To, čím sa ponuka tejto firmy najviac líši od hromád dutých no name dosiek a čím ručí za kvalitu toho, čo ponúka, sú služby v podobe celorepublikovej siete certifikovaných partnerov a profesionálnych montážnikov.

Tí sú pripravení osobne navštíviť klienta, každému sa venujú individuálne a bezplatne. Záujemcom pomôžu vybrať dosky a zadarmo im vypracujú návrh terasy a nezáväznú kalkuláciu, zoznámia  ich s podrobnosťami montáže a následne novú terasu profesionálne nainštalujú. Terasy WoodPlastic®si vybralo viac ako 10 000 spokojných zákazníkov. Buďte medzi nimi.


Terasa WPC - WoodPlastic, prémiový rad Terafest

Terasy WPC – WoodPlastic, prémiová řada Terafest
Woodplastic Slovakia

Terasa WPC – WoodPlastic, prémiový rad Terafest

Ďalšie informácie o produktoch WoodPlastic®, inšpiratívne fotografie, kontakty na prejdacov a praktické odporúčania nájdete na www.woodplastic.sk.

ZDROJ PR článok spoločnosti Woodplastic Slovakia s.r.o.

Kategória: Podlaha, dlažba
Tagy: Drevoplastové výrobky terasa
Zdieľať článok

Diskusia