Feng shui v kuchyni: Viete, ako si pritiahnuť hojnosť?

20. 03. 2020
Zdieľať

K interiérovým trendom tohto roka patrí aj návrat k prvkom zo starovekého čínskeho umenia – Feng shui. Spočíva v organizovaní a dekorovaní interiéru tak, aby sme čo najviac využili výhody pozitívnej životodarnej energie Chi. Ako ju pritiahneme do kuchyne, aby sme si zabezpečili hojnosť a zdravie?

Kuchyňa je srdce domu

A to aj podľa Feng shui. Práve preto úpravami v kuchyni môžeme podporiť zdravie rodiny a pritiahnuť aj peniaze. Najdôležitejším zdrojom prosperity je sporák. Udržiavajte ho v čistote, po každom varení poutierajte vrchnú časť okolo horákov, rovnako aj spínače. Práve horáky symbolizujú bohatstvo – používajte na varenie všetky a udržiavajte ich vo funkčnom stave.



Feng shui v kuchyni
iStock.com

Odraz bohatstva

Šancu na úspech pritiahnete, ak použijete zrkadlenie horákov na sporáku. Nemusíte umiestniť zrkadlo za sporák, i keď to je v tradičných čínskych domácnostiach zvykom. Stačí, keď položíte na sporák lesklú kanvicu, ktorá odráža ostatné horáky.



Feng shui v kuchyni
iStock.com

Misa ovocia

Hojnosť si pritiahnete aj iným symbolom. Postavte si na kuchynský stôl alebo linku misu plnú čerstvého ovocia. Symbolizuje hojnosť prírody. Snažte sa použiť rôznofarebné ovocie viacerých druhov. Pozor na to, aby boli v mise vždy čerstvé a zdravé plody.

Sporák by nemal byť vedľa drezu

Sporák vedľa drezu je veľmi zlou kombináciou, pretože „voda“ hasí „oheň“. Naopak, bohatstvo podporíte farbami ohňa a tepla – žltou, červenou, hnedou, ale aj čistou bielou. Čínski majstri odporúčajú vyvarovať sa čiernej a modrej farbe v kuchyni. Tiež pohlcujú „oheň“, ktorý symbolizuje prosperitu.



Feng shui v kuchyni
iStock.com

Oválny stôl namiesto hranatého

Oválny alebo okrúhly stôl je podľa tejto filozofie lepší ako hranatý. Ostré hrany a rohy hatia životodarnú energiu, najhoršie je, keď smerujú na nás pri práci alebo pri sedení. Zaoblené rohy, naopak, podporujú tok tejto energie. Ostré hrany môžete prekryť látkou.

Neprehliadnite:

Interiér bytu podľa znamení: Aký štýl vyhovuje vám?

Aké materiály podporujú prosperitu?

Predovšetkým sú to prírodné materiály. Umelé, naopak, blokujú energiu a tlmia jej tok. Pozor by sme si mali dávať aj na prehnane lesklé tvrdé povrchy, ktoré zase neprirodzene zrýchľujú tok energie a tá nám môže takto ľahko ujsť.



Feng shui v kuchyni
iStock.com

Odpadky vynášajte často

Všetko pokazené, staré, poškodené, rovnako ako aj odpadky znamenajú pre prosperitu negatíva. Dokonca podľa Feng shui platí, že keď sa vám hromadí odpad, hromadí sa aj psychický balast. Takže –aspoň raz za deň treba určite vyniesť smeti. Budete sa cítiť lepšie.

Sabína Zavarská

Zdroj: gardenandhome.co.za

Foto: istockphoto.com

Kategória: Kuchyňa, jedáleň
Tagy: kuchyne
Zdieľať článok
Šikovné tipy, ako vyčistiť rúru bez zbytočnej námahy a kupovanej chémieUrob si sám

Šikovné tipy, ako vyčistiť rúru bez zbytočnej námahy a kupovanej chémie

Ako v záhrade zakryť čerpadlo, aby bolo v suchu a ešte to aj dobre vyzeralo? Peter vám ukáže svoje praktické riešenieUrob si sám

Ako v záhrade zakryť čerpadlo, aby bolo v suchu a ešte to aj dobre vyzeralo? Peter vám ukáže svoje praktické riešenie

Najjednoduchší spôsob, ako opraviť medzery v plávajúcej podlahe bez jej rozoberania a vysokých nákladovUrob si sám

Najjednoduchší spôsob, ako opraviť medzery v plávajúcej podlahe bez jej rozoberania a vysokých nákladov

Ako a kedy si môžeme rozmnožiť muškáty? Poznáme dva spôsobyZáhrada

Ako a kedy si môžeme rozmnožiť muškáty? Poznáme dva spôsoby

Diskusia