Ekologický Durisol pre vašu záhradu

24. 03. 2020
Zdieľať

Nepremeškajte začiatok sezóny, využite príchod prvých teplých dní a pripravte vašu záhradu na prichádzajúcu sezónu. Skrášlite si okolie svojho domu skvelými vychytávkami z prírodného a ekologického materiálu Durisol. Je to obľúbený stavebný materiál, ktorý na Slovensku vyrába spoločnosť Leier Baustoffe SK. Vďaka svojim vlastnostiam, prírodnej povahe, atraktívnemu dizajnu a dlhej životnosti si Durisol rýchlo našiel využitie aj v záhradnej architektúre.

Až 90% jeho zloženia tvorí drevná štiepka, ktorá sa zmiešava s cementom, vodou a mineralizačnými prísadami. Celý výrobný cyklus je bez procesu horenia a pri minimálnej spotrebe energií maximálne ohľaduplný voči životnému prostrediu. Výsledný produkt je 100 % recyklovateľný výrobok, ktorý je mrazuvzdorný a odolný proti hnilobe, plesniam, škodcom a posypovým soliam.

Ak aj vy plánujete tento rok vylepšiť svoju záhradu a vytvoriť si tam vlastnú oázu pokoja, tu určite nájdete pár praktických, ekologických a dizajnových inšpirácií.



2611369
LEIER Baustoffe SK s.r.o.

Vysoký záhon 

Vďaka svojmu prírodnému zloženiu vytvára ideálne podmienky pre pestovanie okrasných i úžitkových rastlín. Ľahko a rýchlo si v ňom vytvoríte zeleninový, okrasný kvetinový, alebo bylinkový záhon.  Jeho praktickou výhodou je jednoduchá montáž založená na princípe skladačky, ktorú hravo zvládne každý záhradkár. Je variabilný, v ponuke je 6 tvarových zostáv, pričom ide o modulový systém. Vyznačuje sa dlhou životnosťou, vďaka čomu môžete vysoký záhon aj po niekoľkých rokoch ľahko rozobrať, a po dokúpení pár dielcov z neho poskladať úplne nový tvar v inej časti vašej záhrady. Čisté línie a elegantný prírodný dizajn v červenohnedej zemitej farbe necháva vyniknúť rastlinkám. Nevyžaduje pevný základ, postačuje rovná plocha. Záhon tak ostáva v kontakte s okolitou prírodou. K Durisol vysokému záhonu možno dokúpiť nadstavec, pomocou ktorého je možné vytvoriť fóliový tunel. Takéto prekrytie poskytne vysadeným rastlinkám ochranu počas studených dní na začiatku sezóny.



2611699
LEIER Baustoffe SK s.r.o.

Kompostér

Najvhodnejším zhodnotením biologického odpadu v záhrade či domácnosti je kompostovanie. Nielen, že sa vďaka nemu ekologicky zbavíte svojho organického odpadu, ale tiež získate prospešný a kvalitný kompost – cenné organické hnojivo, ktorého použitie v záhrade významne obohatí pôdu aj bez chemických hnojív. Kompostér Durisol má jedinečný vyprázdňovací a miešací mechanizmus a praktický poklop, ktorý umožňuje jednoduché dopĺňanie. Spolu s dvierkami na priehradke zabraňuje prístupu domácich zvierat či nežiaducich škodcov. Tieň tiež minimalizuje rast burín a zabraňuje vysušeniu kompostovaného materiálu. Dno tvoria betónové platne Leier, ktoré uľahčujú odoberanie zrelého humusu a zabraňujú vniknutiu hlodavcov. Takýto kompostér je vhodný na spracovanie kuchynského odpadu až 6-člennej domácnosti alebo záhradného odpadu zo záhrady s rozlohou 500 m2. Veľmi jednoducho sa používa, automaticky odvádza vodu a svojou priedušnosťou si vo vnútri sám reguluje klímu.



2611373
LEIER Baustoffe SK s.r.o.

Palisády

Palisády Durisol majú v záhrade všestranné využitie. Sú ideálne nielen na ohraničenie cestičiek a záhonov, ale slúžia aj na výškové oddelenie rôznych plôch a vytváranie terás presne podľa vašich predstáv. Sú využiteľné aj ako bočné ohraničenie schodov alebo spevnenie okrajov pri šikmo ležiacich schodiskách. V ponuke sú palisády v troch dĺžkach: 120, 80 a 60 cm. Na vytvorenie 1 bm je potrebných 5 ks palisád.

Nemusíte byť profesionálnym záhradníkom, aby ste dokázali oceniť všetky výhody, ktoré výrobky Durisol pre dom a záhradu prinášajú. Na slovenskom trhu ide stále o novinky, ktoré sa vyrábajú u nás, na Slovensku, a ktoré zohľadňujú ekologický aspekt, spojenie s prírodou a trvalú udržateľnosť v stavebníctve i v záhradnej architektúre.

Kontakt:

Leier Baustoffe SK s.r.o.
Pribylinská 3
831 04 Bratislava
Tel: 02/ 44 888 846
www.leier.sk
leier@leier.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Leier Baustoffe SK s.r.o.

Kategória: Materiály
Tagy: drevná štiepka palisády recyklovateľné materiály vysoký záhon
Zdieľať článok

Diskusia