Bývanie

Odborné rady a návody ako si skrášliť bývanie, zariadiť kuchyňu, obývaciu izbu, detskú izbu, spálňu, či kúpeľňu a WC v online magazíne pre váš domov.

Dvojdverová chladnička v modernej kuchyni.
Domáce spotrebiče

Kupujete novú chladničku? Týchto 6 vecí sa vám oplatí vedieť, ak si chcete vybrať čo najlepšie

Chladničky po 10 rokoch strácajú energetickú účinnosť. Výsledkom sú vysoké účty a nižší výkon.

Chata v Posázaví z exteriéru.
Návšteva

Toto je miesto, kde sa dá zabudnúť na stres a starosti. Nenápadná chata v malebnom kraj ponúka rodine priestor na perfektný relax

V raji vodákov, cyklistov a trampov, v českom Posázaví, prepísala históriu jedného z pozemkov v rekreačnej oblasti moderná chata. Nahradila pôvodnú stavbu z prvej polovice minulého storočia, ktorú museli pre nestabilnosť podložia zbúrať. Architekti z ateliéru Sporadical siahli po súčasnom architektonickom jazyku bez toho, aby ovplyvnili pôvodný ráz lokality.

Umývačka riadu v kuchyni.
Domáce spotrebiče

UltraClean „SA“ o to postarajú.

Varenie a pečenie je radosť, ako aj chvíle s blízkymi pri stole plnom dobrého jedla. Aby ste si spoločné okamihy naozaj užili, je dobre, keď sa niekto postará aj o riad, ktorý nakoniec po hodovaní zostane.

Muž je doma a pracuje za stolom.
Nábytok

Nastaviteľné kancelárske stoličky pre udržanie zdravej chrbtice

Ako sa hovorí, bez práce nie sú koláče, a tak každý z nás určitým spôsobom „maká“ niekedy od rána do večera. Niektorí sa celé dni vozia v autách, iní si ani len na chvíľu nesadnú. Kontrastom sú doslova sedavé zamestnania, a to hlavne pred počítačom. Kancelárska práca je jedna z tých náročnejších, kde funguje nielen hlava, ale najviac trpí chrbtica.

Vizualizácia kombinovanej práčky so sušičkou Siemens.
Aktuality

Nová kombinovaná práčka so sušičkou Siemens iQ700 pre dokonalú starostlivosť o bielizeň.

Novým modelom práčky so sušičkou reaguje značka Siemens na pokračujúci trend urbanizácie a mobility. Tento priestorovo úsporný spotrebič totiž kombinuje plnohodnotnú práčku s kapacitou až 10,5 kg a plnohodnotnú sušičku s kapacitou až 6 kg bielizne. Prací prostriedok sa dávkuje automaticky a presne a vďaka modernému dizajnu a nízkej hlučnosti môžete tento spotrebič umiestniť i do obytného priestoru.

Záber na pracovňu so sedačkou a stolom.
Návšteva

Z pôvodného interiéru zostali len spomienky, v krásnej historickej vile sú dnes byty. Pozrite sa, čo vytvorili architekti v jednom z nich

V modernistickej Ville Bianca od Jana Koteřy v Bubenči, pražskej diplomatickej štvrti, zostala na pôvodný interiér len zdokumentovaná spomienka. Nový vizuálny koncept bytu na jednom z podlaží postavili architekti z ateliéru Komon na forme, ktorá vychádza z účelu. Popritom efektívne zaznel dialóg medzi minulosťou a súčasnými trendmi.

Žena utiera handričkou zrkadlo.
Nábytok

Zbavte okná a zrkadlá nevzhľadných škrabancov. Poznáme 3 jednoduché triky, ktoré zaberú len pár minút!

Škrabancom na skle sa vyhnúť, zdá sa, úplne nedá. Dobrou správou však je, že poškriabaný sklenený stolík či zrkadlo nemusia nutne skončiť na zbernom dvore. Pri troche trpezlivosti a starostlivosti sa drobných rýh na lesklých povrchoch môžete zbaviť.

Pohľad do miestnosti v malom byte so zasunutým stolíkom.
Návšteva

Architekti sa skutočne prekonali! V miniatúrnom byte vytvorili také úžasné riešenia, že zostalo miesto aj pre hosťa

Srbský ateliér Cherry Art Hub stál pred priam neriešiteľným zadaním. Na ploche 39 metrov štvorcových mali navrhnúť moderné a pohodlné bývanie pre dvoch mladých ľudí tak, aby im nič nechýbalo a priestor navyše pôsobil útulne. Byt po rekonštrukcii nazvali „parasite habitat“.

Samsung Chladnička s bielo-ružovými dvierkami v kuchyni.
Domáce spotrebiče

Rozdiel medzi drahou a lacnou chladničkou? Obe chladia, zvyšok je odlišný. Oplatí sa podľa odborníka pri kúpe šetriť?

Starú chladničku treba vymeniť za novú hneď z niekoľkých dôvodov. Moderné majú nižšiu spotrebu energie, čo znamená úsporu peňazí, ako aj nové funkcie a technológie, ktoré predĺžia životnosť uskladnených potravín. Zachovajú si sviežosť a vitamíny. Nové chladničky navyše podporujú udržateľnosť, pretože výrobcovia využívajú recyklované plasty.

Casa Piedra z ulice.
Návšteva

Z ulice by vás možno nezaujal, no bola by to chyba. Majitelia tohto domu vedia, ako si naplno užívať život!

V náročnejšom teréne v kopcoch nad Córdobou vznikla nová vilová výstavba. Výhľady na centrum a pásmo hôr na pozadí predurčili jej moderný architektonický koncept. Casa Piedra, jeden z jej rozľahlých domov, patrí manželom s dvoma malými deťmi. Architekti z Estudio OPACO dokázali vnímavo prepojiť nároky na luxus s potrebami pre pohodlný rodinný život.