Energia

Zistite, ako efektívne a šetrne využívať energiu vo vašom dome. Kúrenie, vykurovacia technika, najefektívnejšie spôsoby tesnenia, kotly, radiátory, kozuby.

Pohľad na fotovoltické panely na streche.
Energia

Fotovoltické panely vykázali počas miernej minuloročnej zimy konštantný výkon

Zimná sezóna 2023/2024 sa definitívne skončila a majitelia fotovoltických panelov môžu hodnotiť efektivitu ich výkonu v zimnom období. Mierne počasie, relatívne vysoký počet slnečných dní a malé množstvá snehu prispeli počas zimy 2023 k nadpriemernej efektivite fotovoltiky, ktorej výkon bol v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2022 priemere vyšší o 15 %.

Krbové kachle Romotop
Energia

Krbové kachle ani krbové vložky sa zakazovať nebudú!

Nedajte sa zmiasť dezinformáciami. Informácie o údajnom zákaze vykurovania v krbových kachliach a krbových vložkách sú nepravdivé a vyvolávajú zbytočné znepokojenie, čo má negatívny dopad na rozhodovanie o spôsoboch vykurovania domácností. Ako jedni z popredných európskych výrobcov vykurovacích zariadení chceme na tieto správy reagovať a uviesť veci na pravú mieru.

Klimatizácie
Energia

Každý používateľ má iné preferencie. Aké funkcie sú pre vás ideálne?

Seniori, rodiny s deťmi, milovníci mačiek a psov, aktívni mladí ľudia, alergici. Všetci sa chceme cítiť doma čo najpríjemnejšie. Najmä počas horúcich letných dní vám svieži a zdravý vzduch v domácnosti zabezpečí klíma.

Tipy pre trvalú udržateľnosť vykurovania
Energia

5 tipov pre trvalo udržateľné vykurovanie

Pri trvalo udržateľnom vykurovaní šetríte energiu, náklady, znížite objem škodlivých emisií CO2 a významnou mierou prispejete k ochrane životného prostredia. Ako to však dosiahnete?

Tepelné čerpadlá značky Stiebel.
Energia

Zvažujete investíciu do tepelného čerpadla? Príďte sa poradiť s odborníkmi!

Tepelné čerpadlá sú v súčasnosti veľmi vyhľadávaným a vysoko efektívnym zdrojom vykurovania rodinných domov či komerčných priestorov. Zvyšujú komfort bývania aj úsporu nákladov a dá sa s nimi nielen kúriť, ale aj ohrievať voda či chladiť.

Usmievajúci sa muž v interiéri pri tabuľke s tepelným čerpadlom a plynovým kotlom.
Energia

Ako obnoviť starší dom: Počuli ste o hybridnom vykurovaní?

Kúrite plynovým kotlom v staršom dome a uvažujete o obnove vykurovania? Riešením môže byť hybridný systém s tepelným čerpadlom. Oplatí sa – zníži totiž prevádzkové náklady aj emisie.

Tepelné čerpadlo pri stene budovy z exteriéru.
Energia

Oplatí sa vám inštalácia tepelného čerpadla? Toto sú jeho výhody a nevýhody

Premýšľate o novom alebo úspornejšom spôsobe vykurovania domu? Zvažujete, čo by bolo pre vás najvýhodnejšie a najefektívnejšie? K úsporným typom vykurovania patrí podľa väčšiny odborníkov práve tepelné čerpadlo.

Muž drží ženu okolo pliec a mieri ovládačom na klimatizáciu.
Energia

Hľadáte ideálnu klimatizáciu do rodinného domu? Stavte na multisplit

Posledné letá nás presviedčajú o tom, že extrémne horúce teploty sa netýkajú len dovolenkových destinácií, ale zasahujú aj Slovensko. To sa aj napriek svojej geografickej polohe a klimatickým podmienkam extrémne horúcim letám pravdepodobne ďalej nevyhne. Dôsledky klimatickej krízy už nevnímajú len obyvatelia južných oblastí Slovenska, ale teplotné rekordy prekonávajú aj severnejšie položené miesta.

Muž drží ženu okolo pliec a mieri ovládačom na klimatizáciu.
Energia

Neodkladajte kúpu klimatizácie a rozhodnite sa ešte dnes

Domov je miesto, kde vládne láska a harmónia. Je spojený s istotou, bezpečím a komfortom. V letných mesiacoch je však náročné fungovať v prehriatych bytoch či rodinných domoch, čo sa môže odzrkadliť aj na psychickom rozpoložení jednotlivých členov rodiny.

Dvaja muži v bielych plášťoch a pracovníci spoločnosti Protherm.
Energia

Zaostrené na tepelné čerpadlá: Pozrite sa, čo odporúčajú experti

Ako z nových technológií vyťažiť maximum? Odpovede prinášajú francúzski experti značky Protherm, Florian a Arnaud. Podľa nich je dôležité vybrať si vhodné zariadenie s najlepšími službami.