Spálňa

Ako si zariadiť spálňu? Ako si vybrať posteľ, matrac, či vhodné osvetlenie interiéru? Inšpirujte sa tvorbou a návrhmi dizajnérov z celého sveta.

Spálňa s manželskou posteľou, veľkým oknoma skriňou.
Spálňa

Ako umiestniť posteľ v spálni? Týmto miestam sa vyhnite, môžu vám kaziť dobrý spánok

Spánkom údajne strávime až jednu tretinu života. A to, aký kvalitný bude závisí od viacerých faktorov. Jedným z nich je aj výber miesta, kde sa v spálni bude nachádzať posteľ. Neviete, ako na to? Nechajte si poradiť.

Žena v pyžame leží na matraci na posteli.
Spálňa

Aký typ matraca je pre vás vhodný? Toto by ste mali vedieť pred jeho kúpou

Jednou z veľkých chýb je zaobstarať si matrac online bez vyskúšania. Investícia do matraca je investíciou do zdravia.

Žena spiaca na posteli s bielymi obliečkami.
Spálňa

Spíte na chrbte, na boku či na bruchu? Pri výbere matraca musíte zvážiť aj tento faktor, radí odborník

Prespíme tretinu života, čo znamená, že asi tretinu života strávime na rôznych  matracoch. Ako si však vybrať ten správny, keď každý z nás spí inak? Spoznajte rozdiely medzi jednotlivými typmi matracov a vyberte si ten, ktorý vám bude najviac vyhovovať. Dobrý spánok je základným predpokladom pre pocit pohody, ale aj psychické i fyzické zdravie, preto ho netreba zanedbávať. Čo odporúča Mgr. art. Tomáš Puškár, Interior Design Manager z IKEA Slovensko?

Nenáročné rastliny do spálne
Spálňa

Nenáročné rastliny vhodné do spálne, ktoré čistia vzduch a navodia relaxačnú atmosféru

Rastliny znižujú stres a čistia vzduch, čo z vašej spálne môže vytvoriť ideálne miesto na odpočinok po dlhom a náročnom dni. V dnešnej dobe máme k dispozícii široký výber interiérových rastlín vhodných do spálne, ktoré sú nenáročné na starostlivosť, takže sa do ich pestovania môže pustiť naozaj každý.

matrac z vankúšov
Spálňa

Ušite si vlastný vankúšový matrac

Obdobie teplých dní priam láka oddychovať na záhrade či terase. Vytvorte si na túto relaxačnú aktivitu pohodlné ležadlo.

vidiecka spálňa
Spálňa

13 tipov, ako zariadiť spálňu vo vidieckom štýle

Niet krajšej a romantickejšej spálne, ako je tá vo vidieckom štýle. Má mnoho podôb, a či už si vyberiete tú s kvetmi a volánmi, alebo striedmejšiu s modernými prvkami a pásikmi, bude to dobrá voľba.

depresívna žena v posteli
Spálňa

Tieto farby ničia spánok! Viete, ktorým odtieňom posteľnej bielizne je lepšie sa vyhýbať?

Výber farby posteľnej bielizne nie je len vecou dizajnu. Aj od materiálu a farebnosti závisí to, ako sa vám bude vo vašej spálni spať. Okrem toho, posteľ je často v strede miestnosti, preto je dôležité, aby posteľná bielizeň zvýraznila farebnú schému, ktorou chceme vytvoriť upokojujúcu a relaxačnú náladu. Veď o to v spálni ide, nie?

šťastná žena sa naťahuje v posteli s čalúneným čelom
Relax

Približne každý štvrtý človek trpí problémom so zaspávaním. Čo je ružový šum a prečo podľa odborníkov pomáha?

Čo je ružový šum? Takto sa označuje zvuk navodzujúci spánok, o ktorom odborníci tvrdia, že je mimoriadne príjemným spôsobom, ako zaspať. Odkiaľ ho získate?

Ako si zariadiť spálňu - od postele až po doplnky
Spálňa

Veľká spálňová abeceda: Všetko dôležité od A po Z, čo treba zohľadniť pri plánovaní spálne

Čo by v spálni určite nemalo chýbať a, naopak, čo do nej nepatrí? Čo všetko zohľadniť pri jej plánovaní? Prečítajte si náš zoznam od A po Z a budete mať v spálňových záležitostiach možno trochu jasnejšie.

Posteľné prikrývky a vankúše
Spálňa

Deky, prikrývky, závesy a pohodlná posteľná bielizeň. Aké textílie zvoliť do spálne, aby sa vám v nej dobre oddychovalo

V útulnom priestore sa relaxuje lepšie. Mäkučké textílie pocitu uvoľnenia a harmónie neuškodia. Naopak. Stavte na deky, prikrývky, závesy a pohodlnú posteľnú bielizeň.