Perníkový Veľkonočný baránok 2 vajcia, 200 g práškového cukru, 75 g tekutého medu (asi 4 lyžice), 250 g hladkej múky, 100 g ražnej múky, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 4 lyžičky perníkového korenia. Vajcia šľahajte s cukrom a medom aspoň 20 minút. Múku preosejte a spolu s perníkovým korením a sódou a premiešajte s vyšľahanou vajíčkovou zmesou. Cesto zabaľte do mikroténovej fólie a nechajte v chladničke odpočinúť do druhého dňa. Cesto rozvaľkajte, vykrojte 2 baránkov a pečte pri teplote 160 °C asi 10 minút. Vychladnutého baránka ozdobte bielkovou polevou alebo čokoládou a bielou alebo farebnou cukrovou polevou.
Späť na článok: Veľkonočné ladenie
4/20