Jablková štrúdľa 1 balíček štrúdľového ťahaného cesta (kúpite v obchode) 1 kg ošúpaných jabĺk 150 g kryštálového cukru 60 g piškót 80 g masla 40 g hrozienok vanilkový cukor, škorica, 3 lyžice rumu 1. Ošúpané štvrtky jabĺk nakrájajte na hrubšie plátky, posypte cukrom, vanilkou, škoricou, hrozienkami, rumom, rozdrvenými piškótami a dobre premiešajte. 2. Štrúdľové cesto roztiahnite na dosku alebo utierku, potrite roztopeným maslom a naplňte jablkovou plnkou. Cesto dobre zviňte, preložte na plech, potrite maslom a pečte vo vyhriatej rúre 35 minút pri 200 °C. Krém Z 0,5 l mlieka, 3 lyžíc cukru a pol balíčka vanilkového pudingu si uvarte hustý krém a ochuťte škoricou. Krém môžete podávať teplý, ale aj studený vymixovaný. Vhodným doplnkom k štrúdli je šľahačka alebo krém.
Späť na článok: Tri kuchárske recepty na jednoduché a rýchle dobroty
2/12