Bežnou praxou v slovenských domácnostiach je zabaliť chlieb do plastového vrecka a nechať ho spoľahlivo „dusiť sa“ v presvedčení, že tak vydrží dlhšie. Omyl. Najlepší spôsob, ako udržať chlieb čerstvý, je zabaliť ho do čistej utierky (neperte ju v aviváži) a vložiť do chlebníka. Tak bude môcť „dýchať“ a nesplesnivie. Ak k nemu pridáte aj rozkrojené jabĺčko alebo ošúpaný zemiak, vydrží dlhšie. Ak už viete, že chlieb nespotrebujete včas, rozkrojte ho na menšie časti (lepšie sa tak potom rozmrazuje) a vložte ich do mrazničky v plastovej dóze alebo vo vrecku, napríklad v špeciálnych vreckách na zmrazovanie potravín. To isté platí aj o rožkoch. Zmrazené pečivo spotrebujte priebežne, neskladujte ho dlhšie ako mesiac. A nezabudnite: čerstvé pečivo zamrazujte vždy vychladnuté!
Späť na článok: Ako uskladňovať potraviny, aby nám vydržali čo najdlhšie
1/14