hlavné jedlo Pečené jahňacie stehno s cuketou a majoránom na zemiakovom pyré 1,2 kg vykosteného jahňacieho stehna 1 dcl olivového oleja 2 mrkvy 2 petržleny 1 zeler 2 cibule 6 strúčikov cesnaku 1 kg zemiakov 150 g masla 2 cukety mlieko čerstvý majorán vetvička rozmarínu a tymianu soľ, korenie Pracovný postup 1. Na pekáč poukladajte nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, nasolené mäso, rozmarín, tymian a cesnak. Podlejte vodou a olejom. Pečte v rúre asi 1,5 hodiny na 170 °C. 2. Z uvarených zemiakov, masla a mlieka urobte hladké pyré. 3. Cuketu si nakrájajte na malé kocky a opražte na olivovom oleji, dochuťte soľou a čerstvým majoránom. 4. Na tanier servírujte zemiakové pyré s cuketou, na pyré položte plátky upečeného jahňaťa a polejte šťavou. Mäso počas pečenia otáčajte a podlievajte vypečenou šťavou. Po upečení ju zlejte, povarte a polejte ňou mäso pri servírovaní. Zemiakové pyré môžete ochutiť olivovým olejom.
Späť na článok: Pripravte si chutný obed s našimi dvoma receptami
2/4