Hruškový tarte (čítaj tárt) 3 hrušky 200 g cukru 1 balenie lístkového cesta rozvaľkaného natenko (kúpite hotové) 50 g masla 4 kopčeky vanilkovej zmrzliny 1. Očistené hrušky nakrájajte na tenké plátky. Do formičiek vložte kúsky masla, hrušky a polejte karamelom, ktorý ste si pripravili v rajničke z cukru a malého množstva vody. 2. Rozbaľte lístkové cesto a vykrojte z neho kruh vo veľkosti vrchu formy. Položte na hrušky a jemne pritlačte. Pečte vo vyhriatej rúre 25 minút pri 200 °C. Servírovanie Po upečení preklopte formu na tanier a podávajte s kopčekom zmrzliny. Jablková štrúdľa 1 balíček štrúdľového ťahaného cesta (kúpite v obchode) 1 kg ošúpaných jabĺk 150 g kryštálového cukru 60 g piškót 80 g masla 40 g hrozienok vanilkový cukor, škorica, 3 lyžice rumu 1. Ošúpané štvrtky jabĺk nakrájajte na hrubšie plátky, posypte cukrom, vanilkou, škoricou, hrozienkami, rumom, rozdrvenými piškótami a dobre premiešajte. 2. Štrúdľové cesto roztiahnite na dosku alebo uti
Späť na článok: Tri kuchárske recepty na jednoduché a rýchle dobroty
1/12