Zemiakové rösti s opečenou zeleninou 600 g zemiakov – šalátové 1 čajová lyžička solamylu 1 cuketa 1 fenikel 200 g tekvice 1 červená a žltá paprika viazanička mladej cibuľky strúčik cesnaku soľ, rozmarín, tymian, olej, olivový olej 1. Očistené zemiaky nastrúhajte na hrubom strúhadle na dlhé rezance a blanšírujte v osolenej vriacej vode tri minúty. Scedené zemiaky nechajte odkvapkať. 2. Pridajte soľ, nasekaný rozmarín a solamyl, dobre premiešajte a na rozohriatej panvici pečte na oleji veľké tenké placky – rösti. 3. Zeleninu nakrájajte na hranolčeky a opečte na olivovom oleji s cesnakom, soľou, rozmarínom a tymianom. Servírovanie Na porciu potrebujete tri placky. Na tanieri ich aranžujte striedavo so zeleninou: na placku navrstvite zeleninu, prikryte plackou, znova zeleninou a nakoniec plackou. Ozdobte bylinkami.
Späť na článok: Tri kuchárske recepty na jednoduché a rýchle dobroty
9/12