Návšteva

Magazín Môjdom Vás prevedie pozoruhodnými a netradičnými ukážkami výstavby, bývania, architektúry doma i v zahraničí. Poďte s nami na cestu originálnym dizajnom.

Pohľad na kuchynský kútik s minimalistickou linkou a barovým sedením.
Návšteva

Kuchyňa bola na chodbe, dvere zháňali po bazároch. Dnes sa vzdušný byt zdá byť omnoho väčším, ako naozaj je

V Holešoviciach, jednej z najzaujímavejších pražských lokalít, prešiel menší dvojizbový byt z prvej polovice minulého storočia v pomerne krátkom intervale zaujímavou úpravou. Vkus nového majiteľa ho zaviedol rovno do Studia Schwestern. Okrem dôvery vo vizuálne čistý rukopis interiéru priložil ruku k dielu dokonca aj on sám.

Oddychový kútik s kreslami a stoličkami v hlavnej miestnosti bytu.
Návšteva

Interiér povýšený na umenie alebo uragán farieb? Byt mladého páru sa úplne vymkol trendom v modernom bývaní

Majitelia bytu v pokojnej časti pražských Vinohradov sa obrátili na architektky zo štúdia Formafatal s prianím jeho obnovy. Želali si elegantný a sofistikovaný interiér v eklektickom duchu, ale do dispozície sa veľmi zasahovať nemalo. Po vyhodnotení stavu bytu architektkami Dagmar Štěpánovou a Danou Szabó však bola čiastočná rekonštrukcia nevyhnutná.

Pohľad na časť obývačky so sedačkou, kozubom a zrkadlom.
Návšteva

Neuveriteľné, koľko elegancie môže niesť taká malá plocha. Mini byt by mohol učiť, čo znamená vkusné bývanie

Francúzsky šarm na priestore iba 35 metrov štvorcových. Zážitok z bývania v srdci Paríža.

Záber na spoločenskú miestnosť pri západe slnka.
Návšteva

Obraz dvoch žien v Bugatti odkrýva príbeh nevšedného priateľstva. Loft inšpirovala najrýchlejšia žena sveta, Eliška Junková

Vstúpite do priestoru loftu a neviete, či ste vo fabrike, v servise alebo skutočne v byte. Apartmán s drsným industriálnym dizajnom, zjemneným prvkami zo začiatku 20. storočia, navrhli architekti Bet Orten a Matěj Hájek ako poctu automobilovej pretekárke Eliške Junkovej.

Záber na miestnosť v garsónke s kuchyňou a sedačkou.
Návšteva

Byt cukrára všetkým ukázal, že na veľkosti nezáleží! Bývali by ste v miniatúrnej garsónke, ak by vyzerala takto?

Domov cukrára Antonia, ktorý funguje aj ako pracovné laboratórium, má len 25 metrov štvorcových. Pôsobí vznešene a čisto. 

Chata v Posázaví z exteriéru.
Návšteva

Toto je miesto, kde sa dá zabudnúť na stres a starosti. Nenápadná chata v malebnom kraji ponúka rodine priestor na perfektný relax

V raji vodákov, cyklistov a trampov, v českom Posázaví, prepísala históriu jedného z pozemkov v rekreačnej oblasti moderná chata. Nahradila pôvodnú stavbu z prvej polovice minulého storočia, ktorú museli pre nestabilnosť podložia zbúrať. Architekti z ateliéru Sporadical siahli po súčasnom architektonickom jazyku bez toho, aby ovplyvnili pôvodný ráz lokality.

Záber na pracovňu so sedačkou a stolom.
Návšteva

Z pôvodného interiéru zostali len spomienky, v krásnej historickej vile sú dnes byty. Pozrite sa, čo vytvorili architekti v jednom z nich

V modernistickej Ville Bianca od Jana Koteřy v Bubenči, pražskej diplomatickej štvrti, zostala na pôvodný interiér len zdokumentovaná spomienka. Nový vizuálny koncept bytu na jednom z podlaží postavili architekti z ateliéru Komon na forme, ktorá vychádza z účelu. Popritom efektívne zaznel dialóg medzi minulosťou a súčasnými trendmi.

Pohľad do miestnosti v malom byte so zasunutým stolíkom.
Návšteva

Architekti sa skutočne prekonali! V miniatúrnom byte vytvorili také úžasné riešenia, že zostalo miesto aj pre hosťa

Srbský ateliér Cherry Art Hub stál pred priam neriešiteľným zadaním. Na ploche 39 metrov štvorcových mali navrhnúť moderné a pohodlné bývanie pre dvoch mladých ľudí tak, aby im nič nechýbalo a priestor navyše pôsobil útulne. Byt po rekonštrukcii nazvali „parasite habitat“.

Casa Piedra z ulice.
Návšteva

Z ulice by vás možno nezaujal, no bola by to chyba. Majitelia tohto domu vedia, ako si naplno užívať život!

V náročnejšom teréne v kopcoch nad Córdobou vznikla nová vilová výstavba. Výhľady na centrum a pásmo hôr na pozadí predurčili jej moderný architektonický koncept. Casa Piedra, jeden z jej rozľahlých domov, patrí manželom s dvoma malými deťmi. Architekti z Estudio OPACO dokázali vnímavo prepojiť nároky na luxus s potrebami pre pohodlný rodinný život. 

Pohľad na modernú kuchyňu s antikorovými a bielymi skrinkami.
Návšteva

Starší byt v Bratislave je dnes na nepoznanie. Zmenou dispozície vytvorili pre štvorčlennú rodinu úžasné moderné bývanie

Interiér trojizbového bytu pre potreby štvorčlennej rodine spravil salto v čase. Radikálna rekonštrukcia pod vedením ateliéru TOITO architekti vymanila nehnuteľnosť v širšom centre Bratislavy z pôvodného návrhu a vyťažila z nej maximum mimo bežne zaužívané postupy.