Ako správne dávkovať prací prostriedok?

21. 06. 2012 Zdieľať

Väčšina z nás dáva do práčky nesprávne množstvo pracieho prostriedku. Z nedávnych prieskumov dokonca vyplynulo, že pri dávkovaní pochybí až 90 % spotrebiteľov. Nesprávne dávkovanie pritom zbytočne zaťažuje našu peňaženku a životné prostredie nadbytočnou spotrebou vody, energie a pracieho prostriedku. Preto treba pri dávkovaní zvážiť viacero faktorov.

— Advertorial spoločnosti BSH domácí spotřebiče s.r.o. —

Tvrdosť vody výrazne ovplyvňuje účinok pracích prostriedkov. Čím je voda tvrdšia, tým viac pracieho prostriedku potrebujeme. Na každom pracom prostriedku nájdete odporúčané dávkovanie odstupňované podľa tvrdosti vody.

Väčšina z nás rozlišuje iba medzi plným alebo polovičným množstvom bielizne v práčke. Každý kilogram sa však počíta a zbytočne veľké množstvo pracieho prostriedku zvyšuje aj spotrebu elektriny a vody. Nedostatok prostriedku zase nezaručí uspokojivý výsledok pri odstraňovaní škvŕn. V neposlednom rade treba pri dávkovaní pracieho prostriedku prihliadnuť aj na mieru zašpinenia bielizne.


Ako správne dávkovať prací prostriedok?

1118187
BSH domácí spotřebiče s.r.o.

Ak chcete raz a na vždy skoncovať s nesprávnym dávkovaním, máme pre vás riešenie. Práčka Siemens iQ800 s inteligentným dávkovaním urobí všetko za vás.

Prostredníctvom citlivých senzorov na mililiter presne sama nadávkuje správne množstvo pracieho prostriedku podľa množstva bielizne, tvrdosti vody, typu textílií aj miery zašpinenia. Navyše je vybavená dvomi automatickými programami na jemné a na bežné pranie a zásobníkom pracieho prostriedku, ktorý stačí naplniť raz a vystačí na 20 pracích cyklov. Práčku iQ800 vďaka tomu stačí iba zapnúť a o všetko ostatné sa postará sama, a to s profesionálnymi výsledkami.

Kategória: Bývanie Domáce spotrebiče
Zdieľať článok