Hrnce, panvice a dobré jedlo

16. 09. 2010
Zdieľať

Kvalitu potravín neradno podceňovať. Vďaka osvete stratilo jedlo zamorené nevyspytateľnými éčkami, chemickými konzervantmi, dochucovadlami a farbivami svoju príťažlivosť.

Dobré jedlo má byť chutné a zdravé. Mnohí však netušia, že ak varia v hrncoch z nekvalitného materiálu, ten pri zahriatí na vyššiu teplotu uvoľňuje do pokrmov škodlivé látky. „Zdravé“ hrnce a panvice zo „zdravého“ materiálu sú dôležité najmä tam, kde majú v rodine alergikov. Ak sa potraviny tepelne upravujú na nepriľnavých povrchoch a uvaria sa za kratší čas, jedlo nepresiakne tukom či olejom a zachová si nutričnú hodnotu. Belgická spoločnosť GreenPan vyvinula nepriľnavý keramický povrch Thermolon, ktorý neobsahuje PTFE. Táto látka sa pri prehriatí rozkladá na zmes toxických výparov zodpovedných za „horúčku z polymérových výparov“. Kuchynský riad s keramickým povrchom Thermolon zvláda teploty až 450 °C. Jednoducho sa udržiava, odoláva škrabancom, na panviciach možno vyprážať, dusiť, flambovať a v tých, ktoré majú kovové držadlá aj piecť. Výborná tepelná vodivosť nádob GreenPan urýchľuje varenie. Možno v nich variť na všetkých druhoch sporákov a aj na indukčných doskách.


Viac informácií nájdete na www.greenpan.cz

Kategória: Aktuality
Tagy: greenpan
Zdieľať článok

Diskusia