Sashimi – nôž na ryby

05. 02. 2010
Zdieľať

Nôž sashimi od japonskej firmy Kyocera na porciovanie rýb môže byť v  predvianočnom období praktickým tipom. Jeho názov pochádza z japončiny a znamená čerstvý, surový. Rovnaký výraz sa používa aj pre pokrm zo surových rýb […]

Nôž sashimi od japonskej firmy Kyocera na porciovanie rýb môže byť v  predvianočnom období praktickým tipom. Jeho názov pochádza z japončiny a znamená čerstvý, surový. Rovnaký výraz sa používa aj pre pokrm zo surových rýb a morských živočíchov, nakrájaných na tenučké plátky, ktorý už v 16. storočí preslávili Samurajovia. Nôž preverený storočiami určite dobre poslúži aj pri príprave nášho tradičného vianočného kapra. Nože Kyocera sú vyrobené z high-tech keramických materiálov, ako je napríklad oxid zirkoničitý, najtvrdší materiál na svete, ktorý je chemicky inertný a neopotrebúva sa. Vďaka vysokej tvrdosti si čepele nožov Kyocera veľmi dlho udržia ostrosť, keramické ostrie na rozdiel od oceľového nekoroduje ani nereaguje s krájanými potravinami, ktoré si tak zachovajú vôňu, chuť aj vitamíny, a ovocie ani zelenina po použití noža nezhnedne.

Viac informácií nájdete na www.keramickenoze.cz.

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia