Zdravé smaženie

30. 03. 2009
Zdieľať

Nové panvice GreenPan majú nepriľnavý keramický povrch Thermolon, ktorý neobsahuje žiadne fluorované látky, pri jeho výrobe sa minie menej energie (vyprodukuje sa až o 60 % menej CO2) a je takmer nemožné ho prehriať. Na […]

Nové panvice GreenPan majú nepriľnavý keramický povrch Thermolon, ktorý neobsahuje žiadne fluorované látky, pri jeho výrobe sa minie menej energie (vyprodukuje sa až o 60 % menej CO2) a je takmer nemožné ho prehriať. Na výrobu bežných panvíc s nepriľnavým povrchom sa používa látka PTFE (polytetrafluoretylén), ktorá sa začína rozkladať pri pomerne nízkej teplote (260 °C – dosiahne sa už po štyroch minútach smaženia). Od teploty 360 °C sa začína uvoľňovať zmes nebezpečných výparov, ktoré sa usádzajú v pľúcach a môžu spôsobiť zdravotné problémy. Thermolon je vytvorený z keramického materiálu, rezistentného až do teploty 450 °C, nepriľnavého a odolného proti poškriabaniu. Pri bežnom používaní riadu GreenPan sa teda neprenášajú chemické látky do potravín a na panvici sa môže smažiť a flambovať bez toho, aby sa poškodila. Panvice GreenPan sú vyrobené s ohľadom na zdravie aj na životné prostredie – z recyklovaných materiálov. Testovali ich nezávislé vládne inštitúcie v USA, Nemecku, vo Švajčiarsku a v Kórei.

Kategória: Aktuality
Tagy: greenpan panvica
Zdieľať článok

Diskusia