Zdravé smaženie

Zdravé smaženie

30. 03. 2009
Zdieľať

Nové panvice GreenPan majú nepriľnavý keramický povrch Thermolon, ktorý neobsahuje žiadne fluorované látky, pri jeho výrobe sa minie menej energie (vyprodukuje sa až o 60 % menej CO2) a je takmer nemožné ho prehriať. Na […]

Nové panvice GreenPan majú nepriľnavý keramický povrch Thermolon, ktorý neobsahuje žiadne fluorované látky, pri jeho výrobe sa minie menej energie (vyprodukuje sa až o 60 % menej CO2) a je takmer nemožné ho prehriať. Na výrobu bežných panvíc s nepriľnavým povrchom sa používa látka PTFE (polytetrafluoretylén), ktorá sa začína rozkladať pri pomerne nízkej teplote (260 °C – dosiahne sa už po štyroch minútach smaženia). Od teploty 360 °C sa začína uvoľňovať zmes nebezpečných výparov, ktoré sa usádzajú v pľúcach a môžu spôsobiť zdravotné problémy. Thermolon je vytvorený z keramického materiálu, rezistentného až do teploty 450 °C, nepriľnavého a odolného proti poškriabaniu. Pri bežnom používaní riadu GreenPan sa teda neprenášajú chemické látky do potravín a na panvici sa môže smažiť a flambovať bez toho, aby sa poškodila. Panvice GreenPan sú vyrobené s ohľadom na zdravie aj na životné prostredie – z recyklovaných materiálov. Testovali ich nezávislé vládne inštitúcie v USA, Nemecku, vo Švajčiarsku a v Kórei.

Kategória: Aktuality
Tagy: greenpan panvica
Zdieľať článok

Diskusia