Obývacia izba

Zdroj inšpirácie pre vašu obývačku. Trendový sedací nábytok, dizajnové kreslá, štýlové svietidlá, úložné priestory a všetko, čo by ste o nich mali vedieť.

Izba s nábytkom a doplnkami v svetlých a pastelových farbách.
Obývacia izba

Premena obývačky lacno, rýchlo a bez búrania: pohrajte sa s pastelovými farbami, sú in!

Máte pocit, že váš interiér by potreboval jarné osvieženie? Hitom sezóny sú pastely. Inšpirujte sa trendy tipmi, ktoré zvládnete bez prehnaných investícií. Ako na to, poradí interiérová dizajnérka.

Záber na tuli vaky v rohu obývačky.
Obývacia izba

Moderná obývačka, ktorú si zamilujete na prvý pohľad

Svetlá, tmavá, moderná, tradičná… Zariaďujete nový byt alebo plánujete rekonštrukciu? V takom prípade určite viete, že zariadiť obývačku tak, aby lahodila oku všetkých obyvateľov, je takmer nadľudský výkon. No po jednom túžia všetci – po pohodlí.

Žena držiaca diaľkový ovládač vo vystretej ruke.
Obývacia izba

VIDEO: Nefungujú vám tlačidlá na diaľkovom ovládaní? Takto problém svojpomocne odstránite za pár minút!

Diaľkové ovládače si toho v domácnostiach musia pretrpieť celkom dosť. Podávame si ich z dlane do dlane, neraz ich chytáme špinavými rukami, máme ich pri sebe, keď jeme pri televízore, a občas sa na ne i čo-to vyleje. Niet divu, že po čase vypovedajú poslušnosť. Našťastie náprava problému je pomerne jednoduchá.

Konzultantka KonMari metódy Mária Verešová.
Obývacia izba

Neustále organizujete, no nikdy nemáte poriadok? Tieto chyby robíte najčastejšie, vraví konzultantka známej metódy upratovania

Nech robíte čokoľvek, aj tak z času na čas neveriacky krútite hlavou, ako si so všetkým tým neporiadkom a zbytočnosťami v domácnosti poradiť? Naučte sa upratovať podľa metódy, ktorá sľubuje viac, ako len čistú domácnosť. O tom, ako na to, sme sa rozprávali s Máriou Verešovou, prvou certifikovanou konzultantkou KonMari metódy na Slovensku.

Žena s prilbou a ochrannými okuliarmi drží svetelnú reťaz.
Obývacia izba

Naozaj máte domácnosť v bezpečí? Týchto 7 vecí by ste pred Vianocami mali skontrolovať

So sviatočným obdobím prichádza na rad množstvo prípravných prác spojených s dekorovaním či prípravou jedál. No i najlepšie nachystané sviatky vie pokaziť nečakaný požiar, prasknuté potrubie či zranenie po šmyknutí sa na ľade. Ak si želáte mať sviatky nielen šťastné a veselé, ale aj bez nehôd, dbajte na nasledujúce tipy, ako byť doma v zime v bezpečí.

Dve deti vo vianočnom oblečení pri výbere vianočného stromčeka.
Ekolife

Viete, ako spoznáte zdravý vianočný stromček? Pri kupovaní si všímajte tieto veci

Na vytvorení správnej vianočnej atmosféry sa podieľa mnoho faktorov. Jedným z najsilnejších je krása a vôňa živého stromčeka. Ak si vyberiete správny typ a budete sa oň dobre starať, vydrží zdravý a krásny až do Troch kráľov, teda do 6. januára.

Žena dvíha radostne ruky pri upratovaní.
Obývacia izba

Ako si doma vytvoriť zdravšie prostredie? Týchto 10 tipov pomôže aj alergikom

Počasie vonku nás prinútilo zdržiavať sa viac vnútri, a keďže sú tu onedlho Vianoce, môžeme sa rovno pustiť do upratovania domovov. Hoci je pre niekoho táto aktivita príjemná, alergici ju môžu vnímať skôr opačne. Čistenie totiž rozvíri do vzduchu mnoho alergénov, ktoré môžu zapríčiniť podráždenie či zhoršenie ich stavu. Prinášame vám preto pár tipov, ako zvládnuť predvianočné čistenie s ohľadom na alergikov.

Žena umýva okno čistiacim prostriedkom a handrou.
Obývacia izba

Ako a čím umývať okná, aby na skle nezostávali šmuhy? Vyskúšajte tieto domáce triky

Nič nevyzerá lepšie ako krištáľovo čisté okná, z ktorých ste práve odstránili nečistoty, peľ a prach. Na to, ako to dosiahnuť, existuje množstvo tipov a trikov. Nie vždy sa nám však darí dosiahnuť lesklý efekt bez otravných šmúh. Poradíme vám preto niekoľko jednoduchých krokov, ako mať doma okná vyčistené ako od profesionálov.

Kozub v spoločenskej miestnosti pri jedálenskom stole.
Obývacia izba

Ako účinne vyčistiť domáci krb od nánosov popola? Prinášame jednoduchý návod

Dlhé zimné večery sú ako stvorené na posedenie pri horiacom krbe. Či už si doprajete domácu pohodu, alebo pozvete domov priateľov, užijete si príjemne strávený čas. Aby však fungoval, ako má, treba ho pravidelne čistiť. Prinášame vám prehľadný návod, ako v prípade údržby kozubu postupovať.

Žena čistí koberec v obývačke kefou a vodou.
Obývacia izba

Ako zbaviť koberec odolných škvŕn? Tieto jednoduché triky na čistenie musíte vyskúšať

Koberce vnášajú do priestoru farby a vzory, delia miestnosti na zóny a tiež udržiavajú podlahu v teple. S ich používaním sa však nevyhnete rozličným škvrnám a nečistotám pochádzajúcim z vína, kávy či zvieracích miláčikov. Koberec zbiera nečistoty takpovediac na každom kroku, a preto je potrebné vedieť, ako ho čistiť a udržiavať, aby vám dlho vydržal.