
Jahňacie kotlety s jogurtovou omáčkou
Dnes vám ponúkame recept na pochútku z jahňacieho mäsa.
{R1}
Príprava: asi 30 minút + čas na marinovanie
Jedna porcia obsahuje:
283 kcal (1 187 joulov)
20,1 g bielkovín
21,6 g tukov
2 g uhľovodíkov
Suroviny na 4 porcie:
8 jahňacích kotliet
1 ČL mletej rasce
1/2 ČL mletého koriandra
2 až 3 strúčiky cesnaku
čierne korenie
4 PL olivového oleja
soľ
250 g plnotučného jogurtu
1 bielok (vajce M)
1 ČL sušeného tymianu
1 ČL posekanej mäty
trocha škorice
mätové lístky na ozdobu
Postup:
1. Kotlety umyte a osušte. Mletú rascu zmiešajte s koriandrom, olivovým olejom a trochou čierneho korenia. Ošúpte cesnak, pretlačte ho a vmiešajte do marinády. Výdatne ňou natrite mäso a prikryté ho nechajte asi hodinu marinovať.
2. Kotlety opekajte na rozhorúčenej panvici 2 až 3 minúty. Osoľte ich a odložte do tepla.
3. Jogurt zmiešajte v hrnci s bielkom, pridajte 4 polievkové lyžice vody, tymian, mätu a škoricu. Pri miernej teplote a za stáleho miešania zmes 6 až 8 minút povarte. Dochuťte soľou a čiernym korením.
4. Jahňacie kotlety podávajte s jogurtovou omáčkou a ozdobte ich lístkami mäty.
Kategória:
Dekor
Zdieľať článok