Zdroj: Terran

Generon Max v červenom prevedení

12. 03. 2024 Zdieľať

Tmavé škridly sú medzi milovníkmi súčasnej architektúry veľmi obľúbené a rozšírené, ale klasické tehlové a červené škridly sú u nás stále obľúbené. Práve pre nich Terran vytvoril červenú solárnu strešnú škridlu Generon MAX, ktorá mala premiéru v tomto roku a prináša nielen novú farbu do sortimentu skupiny, ale aj vylepšenú vrstvu.

Červená je tiež ideálnou voľbou, ak chcete byť šetrný k prírode

Spoločnosť Terran verí v neustále zlepšovanie nielen výrobných procesov, ale aj inovácií výrobkov. Uvedením produktu Generon spoločnosť Terran urobila rozhodujúci krok na ceste ekologického myslenia a udržateľnosti. Vytvorila výrobok, ktorý dokonale zapadá do roviny strechy, plní ochrannú funkciu a zároveň vyrába slnečnú energiu.  Až do tohto roku však bola krytina Generon k dispozícii len v tmavej farbe, ktorá sa nehodila ku klasickým červeným strešným škridlám . Pred niekoľkými rokmi preto spoločnosť Terran pristúpila k novej inovácii a vytvorila škridlu Generon MAX červenom prevedení.

Generon Red, červená solárna škridľa.

Zdroj: Terran

Každá škridla Generon MAX – funguje ako samostatný solárny panel a pri správnej konštrukcii strechy sa neprehrieva ani v letných horúčavách, čo prospieva jej výkonu. Okrem toho dokáže pracovať s účinnosťou 50 až 90 % aj pri zamračenom počasí. Solárny strešný systém Generon MAX sa vyrába z certifikovaných materiálov, ktoré sa v solárnom priemysle používajú už desaťročia. Monokryštalické kremíkové články sú integrované na povrchu betónovej škridly a laminované v systéme tvrdeného skla. Tým je zabezpečená maximálna odolnosť voči poveternostným vplyvom a elektrická izolácia. Jej inštalácia je takmer identická s inštaláciou tradičných škridiel.

Generon Dark čienra solárna škridľa

Generon Dark čienra solárna škridľa Zdroj: Terran

Generon MAX v červenom prevedení sa však nelíši len farbou: má aj novú, vylepšenú povrchovú úpravu, ktorá predlžuje životnosť výrobku. Spoločnosť Terran ponúka 25-ročnú záruku na výkonnosť výrobku Generon MAX červená, ktorá je rovnako ako čierna verzia naďalej kompatibilný len so škridlami Rundo, Zenit a Zenit Max.

Zdroj: Terran Slovakia s.r.o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: červen škridle strešné krytiny
Zdieľať článok
Ako na bezpečné odstraňovanie azbestu: Prečo je nebezpečný, kde sa s ním stretneme a čo obnáša demontážUrob si sám

Ako na bezpečné odstraňovanie azbestu: Prečo je nebezpečný, kde sa s ním stretneme a čo obnáša demontáž

Ako podať žiadosť vo výzve Obnov Dom Mini? Tu je praktický návodASB.sk

Ako podať žiadosť vo výzve Obnov Dom Mini? Tu je praktický návod

Aktivistom sa nepodarilo stopnúť výstavbu terminálu na skvapalnený plyn v Bratislave. Je podľa nich v rozpore s klimatickými cieľmiASB.sk

Aktivistom sa nepodarilo stopnúť výstavbu terminálu na skvapalnený plyn v Bratislave. Je podľa nich v rozpore s klimatickými cieľmi

Svojpomocnou výrobou posuvných dverí znížil tepelné straty v chodbe domuUrob si sám

Svojpomocnou výrobou posuvných dverí znížil tepelné straty v chodbe domu