Test: Interiérové grily

Test: Interiérové grily

05. 11. 2012
Zdieľať

Na trhu sú interiérové grily, ktoré vám skvelo poslúžia na balkóne, terase či v byte, prípadne môžu byť aj alternatívou k záhradnému grilu (podmienkou je ale elektrická zásuvka v dosahu).

Hlavnou výhodou grilu je, že príprava jedla pre viac ľudí je zábavná a hlavne rýchla. A bez pocitu viny môžete do tohto procesu zapriahnuť aj svojich hostí…  🙂

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste

Mäsko všetkého druhu, zelenina, šampiňóny, ryby – to všetko by mal zvládnuť gril pripraviť za pár minút. Tento mesiac som si na štyri interiérové grily posvietila a strávila som pekný čas pri týchto možno trochu neštandardných pomocníkoch určených na prípravu jedla. 
 

Ako dopadlo testovanie?

Grilovanie je podľa mňa jednoznačne spoločenskou záležitosťou. Veď čo je lepšie ako príprava jedla s priateľmi v peknom počasí? Výhodou interiérového grilu pritom je, že aj keď náhodou počasie nevyjde, môže sa príprava jedla preniesť dovnútra. 
Veľmi dôležitým parametrom pri kúpe grilu je určite jeho veľkosť a rýchlosť, s akou dokáže jedlo pripraviť. Keďže gril nie je nutnou výbavou domácnosti, pri testovaní som tentoraz v takej miere nezohľadňovala cenu. Víťazom tohto testu sa s prehľadom stal gril Catler. Najdrahší, ale funkciami porovnateľný s exteriérovým grilom. Mäso aj zeleninu opiekol výborne, rýchlo a všetko zostalo šťavnaté. Rozmery grilu umožňujú pohodlne grilovať väčšie množstvá jedla naraz, keďže z kontaktného grilu sa otočením kolieska stane BBQ otvorený gril s plochou a rebrovanou doskou. Výborné je i nastavenie výšky hornej dosky a sklonu spodnej, čo umožňuje zvrchu jedlo poriadne prepiecť a odvádzať prebytočný tuk do nádoby na to určenej. Jednoduchá bola aj jeho údržba.
S Electroluxom sa tiež dobre grilovalo – má iba spodnú grilovaciu dosku, je však prakticky rozdelená na plochú a rebrovanú časť. Mäso aj zeleninu opekal pomerne rýchlo, len jeho následná údržba bola o niečo zložitejšia (viac pripálené časť držali a nechceli pustiť  ). 🙂
Tefal bol malý, vhodný hlavne na opekanie zeleniny, rýb či sendvičov. Philips bol rozmerovo podobný Tefalu, ale opekanie mäsa trvalo veľmi dlho. Oba tieto grily mali malé rozmery, vhodné sú skôr na prípravu jedla pre jedného a mali krátku prívodnú šnúru.
Moja rada znie: ak gril, tak poriadny, aby ste pri ňom nestrávili večnosť…  🙂
 

     TIP REDAKCIE 


Test: Interiérové grily

Test: Interiérové grily


Test: Interiérové grily

Test: Interiérové grily

 

Ďakujeme partnerom:


Test: Interiérové grily

1164316

 
Na všetky testované výrobky je záruka dva roky. Všetky spotrebiče mali nádobku alebo časť na odtekanie prebytočného tuku a masti.

 

Kategória: Bývanie Domáce spotrebiče
Tagy: grily interiérové test testujeme
Zdieľať článok

Diskusia