Bývanie

Odborné rady a návody ako si skrášliť bývanie, zariadiť kuchyňu, obývaciu izbu, detskú izbu, spálňu, či kúpeľňu a WC v online magazíne pre váš domov.

Interiér s ratanovými svietidlami, farebnými doplnkami a drevenými policami.
Navrhovanie interiéru

Šesť svetových dizajnérov stanovilo trendy na rok 2024. Vraciame sa k farbám, ratanu či tradíciám?

Ratan v interiéri, sýte farby, množstvo zelene, kombinácia zdanlivo nekombinovateľných vzorov – to sú len niektoré z trendov na rok 2024.  Ako uviedli pre livingetc., prakticky každý zo známych svetových dizajnérov vnáša nový prvok. Je na vás, ktoré si vyberiete a ako ich zapracujete do celkovej podoby vašej domácnosti. 

Kuchyňa s kuchynským ostrovom s barovým sedením a farebnými dvierkami linky.
Návšteva

Vedeli, že ich vlastný dom bude výzvou, no jedným nápadom prekvapili i sami seba. Ako vyzerá bývanie dvoch dizajnérov dnes?

S historickým domom vo vlastníctve interiérového štúdia Shakespeare Gordon Studio sa od začiatku spájala istá náročnosť jeho rekonštrukcie. Neodborné rozčlenenie priestoru spôsobené predošlými úpravami neodradilo nových majiteľov od ambicióznych plánov. Pod ich rukami interiér domu v zázemí Brooklynu farebne rozkvitol a ožil netuctovým dizajnom.

Václav Faltus so šálkou kávy v ruke.
Relax

Baristi prezradili recept na špeciálnu kávu, ktorá vás nabije energiou na maximum! Chuť však nie je pre každého, varujú

Káva má tisícky chutí sama osebe. A keď kvalitný čierny životabudič doplníme netradičnými potravinami, môže vzniknúť nová originálna chuť. Účinky nového nápoja zároveň prinesú pre telo pozitívnu vzpruhu a často ulahodia nielen zdraviu, ale aj oku. Pražiar Václav Faltus a baristka Monika Matúšová z pražiarne Zlaté Zrnko nám prezradili, ako dosiahnuť nezvyčajné chute kávy.

Denon DHT Soundbar Lifestyle v obývačke pod televízorom.
Domáce spotrebiče

Týmto 7 veciam by ste mali rozumieť, ak chcete mať doma kvalitný televízor i zvuk. Odborníci prezradili, v čom robíme chyby

Televízory s plazmovou obrazovkou a so zakriveným displejom odišli do histórie, dnešným mainstreamom sú LCD displeje s podsvietením LED. Čoraz viac sa však presadzujú technológie OLED, kvantové body a mini LED. Čo ďalšie sa pri čiernej technike za 5 či 10 rokov zmenilo a ako si vybrať vhodnú televíziu, domáce kino či reproduktory? Prezradil nám tím spoločnosti BIS audio.

Záber na kuchynskú linku a drevenú policu s kávovarom a chlebníkom.
Kuchyňa, jedáleň

Keď kuchynskú linku zničila vlhkosť, majiteľka sa chopila šance. Tmavý kút premenila na útulné miesto so šarmom vidieka

Problémom kuchyne bolo, že sa nachádzala v tmavom kúte domu bez okna. Sivo-zelená v kombinácii s perleťovým odtieňom obkladačiek ju premenila na útulné miesto pre celú rodinu.

Ruka dotýkajúca sa lístkov nádchovníka.
Zeleň v interiéri

Táto vďačná liečivá rastlina by mala rásť v každej domácnosti! Ako pestovať a využiť nádchovník?

Liečivá rastlina, ktorej sa dobre darí v interiéri, sa arómou podobá mäte či medovke. Jej účinky si pochvaľujú nielen alergici či ľudia trpiaci astmou. Vďaka svojim účinkom si poradí aj s nádchou a dokonca osviežuje vzduch. Ak o nádchovníku počujete prvý raz, rozhodne si domov jeden zadovážte.

Záber na obývačku s koženou sedačkou a kreslom.
Návšteva

Susedia sú mŕtvi, steny z iného storočia. Je však úplným opakom toho, čo by ste od starej budovy pri cintoríne čakali

Rozhodnutie usídliť sa s rodinou v centre Prahy prinieslo aj zodpovednú úvahu o štýle a rozsahu rekonštrukcie historického bytu. Úprava dispozičného riešenia a uplatnenie nadčasových dizajnových riešení sa realizovali s ohľadom na pôvodné hodnotné prvky. Štúdiu RDTH architekti sa podarilo vpísať bytu nový dôstojný výraz a lepšiu funkciu.

Čierno-drevená kuchyňa s kuchynským ostrovom a barovým sedením.
Kuchyňa, jedáleň

Zabudnite na bielu, vráťte vyhodený koberec a privítajte mramor. Toto je 6 kuchynských trendov na rok 2024!

Do priestorov na varenie zavíta luxus a teplo. Symbolizuje radosť zo života, silu rodiny a bezpečný prístav. Kuchyne sa stávajú spoločenským priestorom pre celé rodiny i priateľov.

Vizualizácia interiéru so sušičkou Whirlpool.
Domáce spotrebiče

Sušičky Whirlpool: Rýchlo suchá bielizeň bez alergénov

Možno ste nevedeli, koľko výhod vám prinesie moderná sušička. Nielenže vám ušetrí veľa času, ale počas slnečných dní ochráni bielizeň pred vyblednutím a v nevľúdnom počasí nebudete musieť po byte rozmiestňovať nevzhľadné sušiaky.

Obývačka so sedačkou a lamelami na stene.
Návšteva

Toto v bežnom byte len tak nevidno! Rodičia s deťmi sa nebáli vybočiť z radu, miesto gýču však vytvorili útulnú rodinnú atmosféru

Keď sa povie modrá, jedna štvorčlenná rodina radostne skríkne: “To je predsa náš byt!” Napriek trendom, ktoré volajú po nadčasových prírodných odtieňov, interiéroví dizajnéri zo štúdia Jooca Studio zhmotnili klientovu predstavu a sebaisto postavili modrú do hlavnej roly.