Záhradný nábytok

Inšpirácie z oblasti záhradného nábytku – najnovšie dizajnérske kúsky aj osvedčená klasika pre vytvorenie pohody v každej záhrade či na terase.

Ako-sa-stAko sa starať o záhradný nábytokarat-o-zahradny-nabytok
Záhradný nábytok

Ako sa správne starať o záhradný nábytok a ošetrovať ho podľa druhu materiálu

Domáce terasy a lodžie sa stávajú našimi exteriérovými obývačkami. Záhradný nábytok má síce vyššiu odolnosť než interiérový, ale i tak mu treba venovať starostlivosť.

Záhradný nábytok a gril do záhrady
Záhradný nábytok

Záhrada ako skutočný raj potešenia

Záhrada je ideálnym miestom na zábavu, pokoj a odpočinok po náročnom dni, ale aj na najrôznejšie aktivity. Napríklad grilovanie s priateľmi je skvelý spôsob, ako si užiť spoločný čas s ľuďmi, ktorých máte radi a ešte si pochutnať na skvelom jedle. Či už budete na záhrade robiť to či ono, bez správneho záhradného nábytku sa to nezaobíde.

matrac z vankúšov
Spálňa

Ušite si vlastný vankúšový matrac

Obdobie teplých dní priam láka oddychovať na záhrade či terase. Vytvorte si na túto relaxačnú aktivitu pohodlné ležadlo.

pes v záhrade
Záhradné stavby

Záhrada v tieni, ale aj na slnku: Čo do nej zasadiť? Pozrite, ako to vyriešili odborníci

Rodinná záhrada v blízkosti lesa ponúka svojim majiteľom dokonalú oázu pokoja. Sú v nej rôzne svetelné podmienky a veľa tienistých miest. Výber rastlín bol preto o niečo zložitejší. Záhradní dizajnéri však pomocou jednoduchých inštalácií a zelenej výsadby vytvorili zátišia, v ktorých si našli miesto aj dva živly – oheň a voda. Za návrhom kompletnej rekonštrukcie stoja Ferdinand Leffler a Lenka Dřevjaná z ateliéru Flera.

Odstraňovač sivého dreva
Záhradný nábytok

Čistič a odstraňovač zosiveného dreva v exteriéri

Špeciálny produkt na odstránenie starých, zvetraných častí dreva z drevených terás a iných drevených konštrukcií. Účinne odstraňuje nečistoty, sivé zafarbenie, stopy po korózii, riasy a mach. Napriek tomu je biologicky odbúrateľný a navyše drevo nie je potrebné pred aplikáciou brúsiť.

slnečník
Záhradný nábytok

Ako vyčistíte slnečník a kedy je ten správny čas?

Prichádza čas pripraviť slnečníky na sezónu. Kľúčom k tomu, aby dlhé roky dobre slúžili, a stále dobre vyzerali je pravidelné čistenie – pred začiatkom sezóny a po jej skončení, predtým, ako ich odložíte. Vyberte si na to slnečný deň.

Mastnak kuchyňa
Aktuality

Klenot vašej záhrady či terasy

Prémiové záhradné ALU kuchyne majú do najmenšieho detailu prepracovaný moderný dizajn obohatený o unikátne technické riešenia,  spojený s praktickým používaním a takmer nulovými nárokmi na údržbu, odolné voči poveternostným vplyvom (vlhkosť, dážď, sneh, UV lúče).

drevená terasa medzi stromami, ratanový nábytok, deky a prikrývky
Záhradný nábytok

Na čo si dávať pri nákupe záhradného nábytku najväčší pozor? Ako ho ošetrovať, aby vám vydržal čo najdlhšie?

Správne zvolené záhradné sedenie ihneď zmení vonkajší priestor pri dome alebo balkón či terasu. Získate nové možnosti na oddych, zábavu a večeru pod šírym nebom, ktorá má úplne iné čaro ako tá vo vnútri. Problémom nie je len materiál, ale aj cena. Preto nečakajte na vrchol sezóny. Ako si správne vybrať a na čo sa pripraviť?

Vyhrievaný altánok
Záhradný nábytok

Využívanie záhradného altánku v zime? Povieme vám, ako na to!

Milujete váš záhradný altánok a chcete ho využívať celoročne? Máme pre vás dobrú správu – môžete! Mráz neznamená, že musíte obetovať vaše obľúbené aktivity v exteriéri. Túto zimu môžete pod vašim altánkom grilovať, čítať obľúbenú knihu, či vychutnať si pohár dobrého červeného vína. Stačí len vedieť, ako na to.

Ratanový záhradný nábytok
Záhradný nábytok

Z akého materiálu by mal byť váš záhradný nábytok?

Pekné počasie vás vytiahlo von? Na balkón či terasu? Bez exteriérového sedenia sa nezaobídete. Poradíme vám, ktorý materiál bude pre vás ten najvhodnejší.