Vo svete elektroniky a inovácií je ABB tou správnou voľbou

29. 09. 2017 Zdieľať

Predstavujeme Vám najnovších „pomocníkov“, s ktorými bude Váš život o trošku krajší a lepší.


Radio s BT

Radio s BT
ABB s.r.o.

Rádio do steny, malý a užitočný zdroj zvuku

Do rodiny AudioWorld® pribudol ďalší člen – doplnok k FM rádiu do steny, ktoré je populárne už niekoľko rokov, ale aj WiFi rádiu do steny, ktoré si taktiež našlo svojich priaznivcov. Teraz sa táto rodina rozšírila o rádio FM s integrovaným bluetooth (BT) prijímačom. Toto zariadenie výrazne rozširuje možnosti používania bežného rádia, keďže je možné prehrávať cez jeho reproduktory aj hudbu, a to napríklad z tabletu alebo mobilného telefónu. Ak je pripojený mobilný telefón, je taktiež možné počúvať on-line hudbu, a tu už muzika nikdy nekončí. K dispozícii je nekonečné množstvo žánrov, hudobníkov, ale aj staníc, do ktorých sa veľmi rýchlo započúvate. Naozaj si každý nájde svoju obľúbenú hudbu… Rádio s BT prehrávačom je možné integrovať do rámčeka s bežnými vypínačmi a zásuvkami v dizajnoch: basic55, Tango, Element, Time, Levit, future linear, solo, solo carat, alpha exclusive. Reproduktory sú na výber viaceré, hlavné kritérium je, či budú inštalované do rámčeka v dizajne vypínačov a zásuviek, alebo sa rozhodnete pre montáž do stropu. Svojimi rozmermi a hlasitosťou reprodukcie sú reproduktory do rámčeka určené do menších uzatvorených priestorov, napríklad kúpeľňa, kuchyňa alebo toaleta. Naopak, reproduktory na inštaláciu do stropu sú do väčších priestorov, napríklad na recepcie, do obývačky, na terasu a podobne. Rádio s bluetooth – zvuk bez káblov, vo všetkých miestnostiach.

Technické údaje:
−− RDS stereo, plne grafický displej s podsvietením a aktuálnym dátumom a časom
−− Frekvencie: 87,5 – 108 MHz
−− S externým vstupom AUX
−− Prevádzka mono/stereo
−− Pamäť na 8 staníc RDS / 8 staníc bluetooth
−− Anténa integrovaná / externá
−− Automatické podsvietenie, budík, časovač
−− Možnosť zapínania / vypínania externým vypínačom
−− Napájanie 110 – 230 V AC / 50 / 60 Hz
−− Stupeň krytia IP20
−− Použiteľnosť pri teplote 5 – 40 °C


CO2 senzor

CO2 senzor
ABB s.r.o.

Automatické vetranie so snímačom kvality vzduchu

Pri užívaní stavieb sa často zabúda na riadne vetranie. Najmä za prítomnosti väčšieho počtu ľudí, napr. v učebniach alebo kanceláriách, dochádza pomerne rýchlo k zvýšeniu koncentrácie oxidu uhličitého nad odporúčanú hodnotu. To môže vyvolávať pocit únavy, poruchy sústredenosti alebo aj bolesti hlavy. Pri nedostatočnom vetraní sa tiež zvyšuje relatívna vlhkosť vzduchu. Pre zaistenie vetrania sa často využívajú ventilačné systémy, ktoré nezohľadňujú skutočnú potrebu. V praxi sa potom ventiluje nedostatočne, alebo naopak zbytočne. Nový snímač kvality vzduchu postráži obidva dôležité parametre – koncentráciu CO2 aj vlhkosť. Nielenže sčervenaním displeja informuje o prekročení nastavených hodnôt, ale súčasne tiež zopne jeden z dvoch výstupov. Tak je možné automaticky ovládať napr. ventilátor alebo elektrické pohony pre otváranie a zatváranie okien. Prístroj je možné inštalovať aj do viacnásobných rámčekov takmer vo všetkých dizajnoch ABB.


 Sada_nudzoveho_privolavania_REFLEX_SI

Sada_nudzoveho_privolavania_REFLEX_SI
ABB s.r.o.

Súprava núdzového privolávania pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu

Riešenie pre budovy užívané osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie Najjednoduchším využitím prvkov signalizačného systému je núdzové privolanie pomoci na toalete pre invalidné osoby (podľa vyhlášky č. 532/2002 Z. z. o všeobecných technických požiadavkách na stavby užívané osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie). Pre maximálne zjednodušenie montáže teraz ponúkame kompletnú súpravu potrebných prvkov, ktorá sa skladá z: kontrolný modul s alarmom, tlačidlo signálne ťahové, tlačidlo resetovacie, transformátor. Súčasťou dodávky sú tiež rámčeky pre najčastejší spôsob kompletizácie: 1× dvojnásobný a 2× jednonásobný rámček. Stlačením červeno označeného tlačidla alebo ťahom za šnúrku sa vyvolá akustický a optický alarm umiestnený obvykle zvonku nad dverami toalety. LED v tlačidle sa rozsvieti na znamenie, že príde pomoc. Privolaná osoba zruší alarm zeleným resetovacím tlačidlom za dverami a poskytne pomoc. K výstupom kontrolného modulu je možné pripojiť ďalšie prvky signalizačného systému. V prípade niekoľkých WC je potom možné jednotlivé žiadosti o pomoc odviesť do miestnosti dozoru, a to s rozlíšením, odkiaľ núdzový signál prišiel.


Vo svete elektroniky a inovácií je ABB tou správnou voľbou

2041561
ABB, s.r.o.

www.abb.sk 

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok