Kompletná zelená strecha od jediného dodávateľa

31. 03. 2014 Zdieľať

Vlastniť rodinný dom v blízkosti lesa, alebo mať aspoň veľký pozemok či záhradu s množstvom zelene, sa asi väčšine z nás nepošťastí. Ak je váš dom v zástavbe či husto osídlenej oblasti, môžete nedostatok zelene hravo vyriešiť realizáciou vegetačnej strechy. Okrem toho, že je zaujímavá, prispieva tiež k zdravej klíme, vyhnete sa s ňou prehrievaniu interiéru a keďže vegetácia eliminuje UV žiarenie, predĺžite streche aj jej životnosť. S komplexným riešením plochej a šikmej zelenej strechy prichádza spoločnosť Icopal.

Na Zelenú strechu Icopal môžete získať predĺženú záruku, ktorú výrobca poskytuje na základe svojich dlhoročných skúseností s realizáciou vegetačných striech v zahraničí. Stačí sa do 45 dní od dátumu zakúpenia systému zaregistrovať na stránke www.zaruky.icopal.sk. Na hydroizoláciu zelenej strechy môžete získať záruku v trvaní až 40 rokov. 

Minimálna údržba

Inovačný charakter systému Zelená strecha Icopal spočíva v dodávke a montáži všetkých prvkov, vrátane rastlinnej vrstvy. Výrobca dodáva kompletné extenzívne ploché, ale aj šikmé zelené strechy s rastlinami so značnou regeneračnou schopnosťou. Montáž systému je veľmi rýchla a jednoduchá, pričom strecha je schopná plniť svoju funkciu ihneď po ukončení inštalácie. Komplexné riešenie vegetačnej strechy je navyše bezpečné a odoláva účinkom vonkajšieho ohňa. O zelenú strechu Icopal sa nemusíte príliš starať, vyžaduje si totiž len minimálnu údržbu. Raz za rok stačí aplikovať vhodné hnojivá a jednorazovo skontrolovať a vyčistiť strešné odtoky. 


Kompletná zelená strecha od jediného dodávateľa

1320379
Icopal a.s.

Výber optimálnej skladby

Zelenú strechu Icopal možno realizovať ako strechu s klasickým alebo obráteným poradím vrstiev. V prípade skladby strešného plášťa s klasickým poradím vrstiev sa na nosnú konštrukciu aplikuje najskôr parozábrana (Foalbit Al S40 alebo SBS ALU VILATHERM), nasleduje tepelná izolácia a hydroizolácia s funkciou ochrany proti prerastaniu koreňov. Pri obrátenej skladbe strešného plášťa sa parozábrana vynecháva, pričom sa na nosnú konštrukciu najskôr aplikuje dvojvrstvový systém hydroizolácie a potom sa naň mechanicky ukotví alebo prilepí tepelná izolácia. Kompletnú vegetačnú strechu od jediného dodávateľa dopĺňajú drenáž (v prípade plochých striech), retenčno-mikrodrenážna vrstva a vegetačná rohož s rastlinstvom.


Kompletná zelená strecha od jediného dodávateľa

1320377
Icopal a.s.

Bezpečná a pritom originálna

Hydroizolácia sa v systéme extenzívnej zelenej strechy Icopal zhotovuje zakaždým ako dvojvrstvový systém. Prvú vrstvu tvorí podkladový asfaltovaný pás modifikovaný SBS, ako vrchná vrstva sa používa asfaltovaný pás Graviflex 5,2 Green Roof alebo Graviflex 4,2 Green Roof. Ide o nataviteľné modifikované pásy s funkciou ochrany proti prerastaniu koreňov a s vynikajúcimi fyzikálno-mechanickými parametrami. Ako sme už spomínali, v prípade plochej vegetačnej strechy Icopal je nevyhnutnou súčasťou systému drenážna vrstva, ktorá zabezpečuje zadržiavanie zrážok a odtok prebytočnej vody. ICODREN 10 Speed Drainage®SBS je pružná drenážna rohož, ktorá sa ľahko pokladá a formuje, pričom sa prispôsobuje nerovnostiam podkladu. Zaisťuje vysoký súčiniteľ filtrácie, plnú ochranu hydroizolačnej vrstvy i drenážneho systému pred zanesením. Skladbu extenzívnej zelenej strechy Icopal dopĺňa retenčno-mikrodrenážna vrstva Icomat 140 – systém netkanej geotextílie. Pri plochých vegetačných strechách treba použiť 7 vrstiev tejto geotextílie, pri šikmých strechách až 10 vrstiev. Unikátnosť Icomat 140 spočíva v súčasnej retenčnej aj drenážnej funkcii a vnútornej cirkulácii vzduchu. Jedinečná konštrukcia vrstvy zabezpečí až trojnásobne dlhší čas vysychania, vďaka čomu budú mať rastliny dostatok vlahy počas dlhšieho obdobia. Systém extenzívnej zelenej strechy Icopal uzatvára vegetačná rohož Icomat Green 317 (pre ploché strechy) alebo Icomat Green 300 (pre šikmé strechy). Vegetačné rohože, ktoré sa na streche navzájom zväzujú, sú tvorené machmi, bylinami a rozchodníkmi a sú odolné proti šíreniu buriny. Ak máte strechu s vyšším sklonom, mali by ste vegetačnú vrstvu dostatočne zabezpečiť, aby nedošlo k jej zosuvu.

Viac informácií na www.icopal.sk.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: strecha zelená
Zdieľať článok