Lahodná domáca paštéta

10. 05. 2013
Zdieľať

Upečte si s nami lahodnú domácu paštétu z bravčového bôčika a kuracej pečene

{R1}

suroviny na 8 porcií

► 300 g kuracej pečene
► 500 g bravčového bôčika
► lyžička soli
► mleté čierne korenie
► muškátový oriešok
► 2 lyžičky čerstvého alebo sušeného tymianu
► 3 strúčiky cesnaku
► 2 – 3 lyžice koňaku, brandy alebo vína
 

Postup:

1. Surový bôčik pomeľte, pečienku rozmixujte a dochuťte – soľou, korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, cesnakom, tymianom a koňakom. Hmotu nechajte cez noc odstáť v chladničke, aby sa ingrediencie spojili.
 
2. Na druhý deň: rúru si vyhrejte na 180 °C. Pripravenú zmes dajte do formy (ak chcete, môžete predtým formu vyložiť plátkami gazdovskej slaniny), vrch utlačte a prikryte alobalom (odporúčame ho prepichnúť, aby unikala para). Formu vložte do hlbšieho pekáča s horúcou vodou (voda musí siahať aspoň do polovice formy). Pečte približne hodinu a pol. Voda nesmie vrieť! 
 
3. Po vychladnutí nechajte paštétu odležať v chladničke aspoň 10 hodín. Vrch zakryte papierom na pečenie a zaťažte druhou formou alebo drevenou doskou so záťažou aspoň 1 kg.

Lahodná domáca paštéta

300 g kuracej pečene
500 g bravčového bôčika
lyžička soli
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
2 lyžičky čerstvého alebo sušeného tymianu
3 strúčiky cesnaku
2 – 3 lyžice koňaku, brandy alebo vína

Lahodná domáca paštéta

300 g kuracej pečene
500 g bravčového bôčika
lyžička soli
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
2 lyžičky čerstvého alebo sušeného tymianu
3 strúčiky cesnaku
2 – 3 lyžice koňaku, brandy alebo vína
thinkstock.com

Kategória: Relax
Tagy: recept
Zdieľať článok

Diskusia