Upečené v pare

30. 10. 2008
Zdieľať

Varenie v pare je najmodernejší spôsob zdravej prípravy pokrmov. Čas pečenia sa s použitím pary skráti o 10 – 35 %, jedlo počas prípravy nie je potrebné podlievať a kontrolovať. Teplovzdušná rúra Whirlpool AKZ 810 je okrem už tradičných programov […]

Varenie v pare je najmodernejší spôsob zdravej prípravy pokrmov. Čas pečenia sa s použitím pary skráti o 10 – 35 %, jedlo počas prípravy nie je potrebné podlievať a kontrolovať. Teplovzdušná rúra Whirlpool AKZ 810 je okrem už tradičných programov vybavená aj funkciou 6. ZMYSEL na varenie v pare. Táto technológia riadi celý proces, presne vie, kedy a v akom množstve má byť počas prípravy pokrmu vstrekovaná para.

O správny chod rúry sa starajú 3 senzory. Senzor teploty kontroluje jej úroveň počas pečenia, senzor pary kontroluje a riadi vstrekovanie a množstvo pary podľa vybratého druhu jedla a senzor kontroly vody na začiatku pečenia stanoví množstvo vody v zásobníku na zabezpečenie dostatočného množstva pary pre celé pečenie. Nakoniec skontroluje vyprázdnenie zásobníka. Výsledkom je mäso upečené s chrumkavou kôrkou zvonku, zvnútra však šťavnaté. Maškrtníkov potešia mäkké zákusky so zlatistým povrchom.

Viac informácií nájdete na www.whirlpool.sk.
{R1}

Kategória: Aktuality
Tagy: varenie v pare whirlpool
Zdieľať článok

Diskusia