![](https://mojdom.zoznam.sk/wp-content/uploads/2020/01/1194987-768x576.jpg)
Varte zdravo a chutne
Pod nezvyčajným názvom Sous Vide (čítaj su vid) sa skrýva technológia varenia vo vákuu, ktorú vynašli už koncom 18. storočia.
Pod nezvyčajným názvom Sous Vide (čítaj su vid) sa skrýva technológia varenia vo vákuu, ktorú vynašli už koncom 18. storočia. Dnes prežíva svoju renesanciu v podobe varenia vo vákuovom vrecku ponorenom vo vode. Jedlo sa takto pripravuje dlhší čas pri nízkej teplote. Azda najzaujímavejší je výsledok pri mäse – jeho okraje nie sú vysušené a vo vnútri ostane prekvapujúco mäkké a chutné. Výhodou je, že si jedlo uchováva až o 40 % viac živín, aromatických látok a vitamínov než pri klasickom varení. Nestráca tak chuť a nie vždy ho treba dochucovať. Technológiu Sous Vide môžete využívať aj doma – potrebujete na to prístroj Sous Vide Chef, ktorý sa hodí takmer na každý hrniec s objemom do 20 litrov, a malú vákuovú baličku (napríklad Takaje), ktorá bude aj v iných prípadoch šikovným domácim pomocníkom.
G.P.R. spol. s.r.o.