Steny pevné a hladké zároveň

07. 12. 2016
Zdieľať

Chcete aby rekonštrukcia či nová výstavba vášho obydlia prebehla hladko, časovo nenáročne a finančne efektívne? Najvhodnejším riešením je kontaktovať profesionálnu realizačnú firmu, ktorá poradí správne riešenie. Nikdy však nezaškodí, ak si niečo naštudujete a potom to s realizačnou firmou skonzultujete. Zopár tipov pre zdravé a funkčné bývanie vám vieme dať aj my.

Pravdepodobne ste už počuli o stavebnom materiáli menom sadrokartón. Má niekoľko významných vlastností – je nehorľavý, zdravotne neškodný, nepáchne a reguluje vlhkosť v interiéri.

Na slovenský trh sa nedávno dostala revolučná novinka z tejto oblasti, sadrokartónová doska Habito, ktorá predstavuje prelom v chápaní toho, čo sadrokartónová doska dokáže. Jednou z najväčších predností Habito je jej pevnosť a flexibilita. Habito je dlhodobou investíciou do bývania, ktorá má perspektívu dlhodobo riešiť potreby užívateľov daného priestoru, pretože umožňuje opakované zmeny interiéru z pohľadu funkčnosti alebo dizajnu. 


Steny pevné a hladké zároveň

Steny pevné a hladké zároveň
Saint-Gobain Construction Products, s.r.o.

Pri umiestňovaní predmetov uchytených na stene vám postačí len bežná skrutka do dreva a na stenu môžete bez problémov  zavesiť televíziu, skrinky, police, pričom nosnosť jedného kotviaceho bodu je až 25 kilogramov. Jej extrémna pevnosť vyhovuje aj náročným kritériám bezpečnostnej triedy RC3.

Habito má aj výborné akustické vlastnosti. Dokáže výrazne zlepšiť vzduchovú nepriezvučnosť a efektívne poslúži na odhlučnenie miestností a zlepší akustickú pohodu domova.  


Steny pevné a hladké zároveň

Steny pevné a hladké zároveň
Saint-Gobain Construction Products, s.r.o.

Aby bol povrch stien Habito nielen funkčný, ale aj estetický a dokonale hladký, na ich finálnu úpravu je ideálne použiť sadrové stierky Rimano. Aplikujú sa celoplošne bez dodatočného brúsenia. Sadra je prírodný materiál, svojimi pórmi prijíma zvýšenú vlhkosť a pri suchej klíme ju naopak vracia do prostredia. Stenám takto umožníte dýchať, čo vám prinesie zdravšie bývanie s prirodzenou reguláciou vlhkosti. Má priaznivé pH a je preto ideálna pre alergikov, do detských izieb či spální.

Kategória: Aktuality
Tagy: sadrokartón
Zdieľať článok

Diskusia