Spálňa – každý kút dokonale využitý

20. 02. 2006
Zdieľať

Nábytkové zariadenie spálne sa volí v závislosti od plánovaných činností a umiestňuje sa tak, aby umožňovalo bezkolízny, jednoduchý a priamočiary pohyb užívateľov. Najobjemnejšími a najvýraznejšími prvkami miestnosti sú spravidla postele a skriňový nábytok. V nasledujúcom článku vám ponúkame 7 spôsobov priestorového usporiadania nábytku tak, aby bol každý kút dokonale využitý.



Spálňa - každý kút dokonale využitý

45855

Malá, praktická, útulná

Skrine, ktoré sú hore prepojené policou na kufre, zreteľne rozdeľujú izbu na dve časti. Časť pri okne je síce neveľká, ale dá sa využiť ako obytný kútik. Pekný detail: halogénové reflektory v polici na kufre.


Spálňa - každý kút dokonale využitý

45857

Veľký odkladací priestor v malej izbe

Ak máte veľa vecí na odkladanie, potom vám bude toto usporiadanie vyhovovať. Do priestoru, ktorý má presne 13 m2, sa tu podarilo umiestniť skrine s celkovou dĺžkou 3,60 m, čo je pozoruhodné. Pravda, takto zariadená izba nepôsobí príliš útulne. Dobrý nápad je dať nad postele policu po celej dĺžke steny. Získa sa tak plocha, na ktorú možno odkladať knihy a umiestniť svietidlá.

Skrine kombinované s policami


Spálňa - každý kút dokonale využitý

45856

Pri tomto usporiadaní sa do izby vojdú skrine s celkovou šírkou 3,60 m a úzka dvojposteľ. Pravda, okolo postele je trochu tesno, ale vďaka tomu, že na druhej strane je len príborník, nepôsobí priestor pri okne až tak stiesnene. Dobrým nápadom je usporiadať skrine, ktoré už vlastníte, do radu určite šírky a prerušiť to regálom, robeným na mieru. Takto pôsobí jednoliaty rad skríň trochu voľnejšie.


Spálňa - každý kút dokonale využitý

45858

Aj nad dverami sa nájde miesto

Zariadenie tejto izby pôsobí veľkoryso. Do kúta za posteľou sa hodí veľká odkladacia plocha. Nevýhodou je, že pri čelnej stene je menej miesta na skrine než pri pozdĺžnej stene. Túto nevýhodu možno čiastočne zmierniť zabudovaním skrinky nad dverami. Ak sú dvere natreté spredu rovnakou farbou ako steny, aj pomerne veľká vstavaná skrinka sa opticky stratí.

Dostatok voľného miesta pred skriňami


Spálňa - každý kút dokonale využitý

45859

Denné svetlo pri skriniach so šatami je dôležité, pretože si tak ľahšie vyberiete správnu blúzku či kravatu. Ďalšou výhodou je dostatok voľného miesta pred skriňami, ktorý umožňuje voľný pohyb. Je tu dosť miesta pre posteľ, ktorá je však v blízkosti dvier trochu málo chránená. Regály, ktorými sú obložené postele, môžu tento dojem trochu zmierniť. Okrem toho poskytujú veľkú odkladaciu plochu pre knihy.


Spálňa - každý kút dokonale využitý

45860

Takmer päť metrov skríň, siahajúcich až pod strop

Relatívne malá izba bola prerobená na šatník s takmer piatimi metrami skríň, siahajúcich až pod strop. Vďaka tomu, že skrine majú posuvné dvere, zostalo medzi nimi dosť miesta na pohyb. Pre posteľ zostalo ešte asi 9 m2 miesta, čo je dostatočné. Vďaka kreslu a príborníku pôsobí táto časť prívetivo a útulne.


Spálňa - každý kút dokonale využitý

45861

Klasické usporiadanie, ktoré pôsobí veľkoryso

V tomto príklade nie je usporiadanie nábytku nejako zvlášť originálne, ale aj tak má veľa do seba. Priestor pôsobí voľne a veľkoryso. Veľmi si tu oceníte atraktívny nábytok. Pri nohách postele stojí príborník stojí, čo umožňuje optimálne umiestnenie malého televízora. Ak televízor v spálni nechcete, môžete príborník postaviť k stene, by tak vynikla samotná posteľ.

Kategória: Bývanie Navrhovanie interiéru Spálňa
Tagy: riešenie spálňa spl
Zdieľať článok

Diskusia