Montovaná nadstavba administratívnej budovy v Rači

30. 09. 2016
Zdieľať

Montované konštrukcie so stavebného systému Lindab Construline s tenkostenným oceľovým skeletom dovoľujú ľahko a rýchlo postaviť ako príjemný rodinný dom, tak sídlo firmy alebo iné firemné priestory. Celý tento systém montovaných domov či obytných nadstavieb je založený na použití tenkostenných oceľových pozinkovaných profilov tvoriacich nosnú konštrukciu objektu, doplnenú o minerálnu izoláciu, parotesnú fóliu a oplášťovacie sadrovláknité dosky pre vytvorenie stavby s požadovanými technickými vlastnosťami. Okrem toho komplexná ponuka systémov, aké ponúka spoločnosť Lindab, presvedčila už nejedného zákazníka, prečo si vybrať Lindab za svojho spoľahlivého partnera.

Inak tomu nebolo ani v prípade realizácie nadstavby administratívnej budovy v Rači. Pre svoju nízku hmotnosť predstavoval konštrukčný systém Lindab Construline najvhodnejšiu voľbu stavebného materiálu k nadstavbe už existujúcich múrov tejto budovy. Celá nadstavba bola realizovaná ako samonosná oceľová konštrukcia z tenkostenných profilov, pričom konštrukcia prízemia je riešená pomocou valcovaných HEB a HEA profilov.  Nadstavba obvodových stien a strešnej konštrukcie je realizovaná pomocou modulov obvodových stien so štrbinami a krov je zostavený z krokiev v podobe Z profilov, ktoré sú spájané v strede nad nosnou stenou. Úlohou štrbinového profilu je minimalizovať prenos zvuku  a v spojení  s  materiálom odolávajúcim požiaru,  vyhovujú najnáročnejším protipožiarnym požiadavkám.


Montovaná nadstavba administratívnej budovy v Rači

1839897
Lindab a.s.


Montovaná nadstavba administratívnej budovy v Rači

1839899
Lindab a.s.


Montovaná nadstavba administratívnej budovy v Rači

1839901
Lindab a.s.


Montovaná nadstavba administratívnej budovy v Rači

1839903
Lindab a.s.


Montovaná nadstavba administratívnej budovy v Rači

1839909
Lindab a.s.

Všetky steny boli opláštené z oboch strán sádrovlaknitými doskami Fermacell o hrúbke 12,5 mm, čím spĺňa tepelno-technické požiadavky uvedené v normách, v rozsahu UN = 0,1 až 0,2 pre obvodové steny a UN = 0,16 až 0,24 pre strechu. 

Skladba obvodovej steny:

Sádrovlaknitá doska Fermacell 12,5 mm z vnútornej a vonkajšej strany konštrukcie zabezpečuje stabilitu konštrukcie z pevnostného hľadiska a vylepšuje zvukovo izolačné parametre stien. Následne je medzi tenkostenné profily aplikované tepelná izolácia z minerálnej vlny, ktorá vplyvom svojej vyššej objemovej hmotnosti zlepšuje protipožiarne vlastnosti skladby a časom nezosadá. Zo strany interiéru sa následne aplikuje parotesná fólia a vodorovné Z profily, ktoré vytvárajú tzv. inštalačnú predstenu, ktorá slúži na bezpečné umiestnenie inštalácií. Skladbu uzatvára interiérová doska Fermacell, čím je interiér pripravený na finálne úpravy (maľovanie).Zo strany exteriéru sa na fermacelové dosky aplikuje štandardný kontaktný zatepľovací systém vrátane omietky.

Zastrešenie objektu 

Realizátor zvolil pre tento objekt strešnú krytinu Lindab SRP CLICK v povrchovej úprave Classic v šedom farebnom prevedení. Základom krytiny je švédsky oceľový pozinkovaný plech s hustotou pozinkovania 275 g/m2. Pre dokonalú funkčnosť strešného systému, odvod dažďovej vody zabezpečuje v tomto prípade odkvapový systém Lindab Rainline v rovnakom farebnom prevedení, ako strešná krytina, čím spolu dokonale ladia a dodávajú stavbe harmóniu a ucelený imidž. Viac informácii o strešných krytinách Lindab nájdete na www.stresnysystem.sk


Montovaná nadstavba administratívnej budovy v Rači

1839905
Lindab a.s.


 
Budova slúži pre administratívne účely a vďaka skladbe strešných a obvodových stien spĺňa prívlastok nízkoenergetická.  Oceľ je materiál, ktorý nepodlieha hnilobe, odoláva vlhkosti a plesniam. Tenkostenné oceľové pozinkované profily Lindab Construline sú vhodné pre výstavbu kompletných rodinných domov i objektov sociálnej a priemyselnej výstavby, ale aj pre obvodové plášte multipodlažných železobetónových skeletov. 

Súčasťou každého projektu je technické riešenie a montážna dokumentácia vrátane statického posúdenia nosnej konštrukcie. 


Montovaná nadstavba administratívnej budovy v Rači

1839893
Lindab a.s.

Výhodou stavebného systému Lindab Contruline je rýchlosť výstavby. Vďaka tomu, že pri realizácií odbúda mokrý proces, vo vašej stavbe môžete bývať už za 3 mesiace. 

Náš skúsený tím  je pripravený zodpovedať na všetky vaše otázky, pomôcť navrhnúť stavbu presne podľa vašich predstáv  a je vám k dispozícií aj pri technickom riešení akéhokoľvek objektu. 

O výhodách ako aj o možnostiach, ktoré vám Lindab Construline ponúka sa dočítate na www.stavebnysystem.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Lindab a.s. 

Kategória: Materiály
Zdieľať článok

Diskusia