Komfortné a originálne bývanie aj v radových domoch

16. 04. 2012 Zdieľať

V lukratívnej časti mesta Nitra-Chrenová prebieha výstavba 20 moderných radových rodinných domov. Projekt dostal názov Villa Thormos. Názov projektu nie je náhodný. Villa znamená v latičine mesto. Thormos je zasa starý názov dediny Chrenová, ktorej pričlenením k mestu vzniklo sídlisko Chrenová.

— Advertorial spoločnosti VELOX-WERK s.r.o. —

Pridaná hodnota tohto projektu spočíva v rýchlej výstavbe, v atraktívnej lokalite s ľahkou dostupnosťou do centra mesta, kde pre budúcich majiteľov vznikne komfortné bývanie s nízkymi prevádzkovými nákladmi, navyše postavené z ekologického materiálu. Nitrianska firma DAPEX, ktorá je investorom aj stavebníkom tohto projektu v jednej osobe, si za partnera zvolila stavebné systémy VELOX. Dôvodom je, že spĺňajú všetky ich náročné požiadavky na moderné bývanie a výstavbu. Okrem radových rodinných domov firma DAPEX v lokalite rozbehla aj  výstavbu samostatne stojacich rodinných domov.  


Komfortné a originálne bývanie aj v radových domoch

1091985
VELOX-WERK s.r.o.


Komfortné a originálne bývanie aj v radových domoch

1091983
VELOX-WERK s.r.o.

Výstavba sa oficiálne rozbehla už v roku 2010. Na jej začiatku začal investor pripravovať územie. Kládol inžinierske siete a pripravoval hrubú vozovku prístupovej komunikácie. Samotný predaj domov a výstavba samostatne stojacich rodinných domov prebiehajú od roku 2011. Prečo sa ľudia rozhodujú bývať práve v týchto domoch? Dôvodom je nesporne poloha (atraktívna lokalita v rámci mesta Nitra), ale aj prístup realizátora k celému projektu. Tak ako spoločnosť DAPEX, aj spoločnosť VELOX-WERK, s. r. o., sa usilujú o to, aby priniesli svojim zákazníkom čo najväčší komfort a originalitu. Preto prišli s novou myšlienkou výstavby. DAPEX sa na myšlienke podieľal architektonicky a realizáciou výstavby. Systém VELOX zasa dokázal naplniť myšlienky architektov vďaka vysokej variabilite a možnosti rýchlej realizácie stavby. Novinkou je, že rodinný dom sa začne stavať, až keď nájde svojho majiteľa. Rešpektuje sa jedinečnosť každého zákazníka, ktorý si bude môcť niektoré prvky do svojho domu vyberať podľa vlastného uváženia. Už o pol roka sa môže sťahovať do svojho nového domu vybaveného podľa svojho želania. Pohodlie bývania však nebude zabezpečené len samotnou variabilitou. Vďaka progresívnemu systému VELOX budú obyvatelia bývať v domoch, ktoré im vďaka tepelnej izolácii a mimoriadne dobrej tepelnej akumulácii poskytnú vynikajúcu tepelnú pohodu. Ide jednoducho o kombináciu atraktívnej lokality a útulného bývania.


Komfortné a originálne bývanie aj v radových domoch

1091986
VELOX-WERK s.r.o.

Vo výstavbe sa použije kompletný nosný systém obvodových stien a stropov VELOX. „Rozhodli sme sa pre tento stavebný systém pre jeho vysokú kvalitu, výborné tepelnoizolačné vlastnosti a následnú úsporu energie pri prevádzkovaní domu,“ vysvetľuje Ing. Križanová, konateľka firmy Dapex. Takisto bude použité debnenie vencov systémom strateného debnenia VELOX. „Na systéme debnenia vencov VELOX si v porovnaní s tradičnými spôsobmi debnenia vencov ceníme predovšetkým rýchlejšie, kvalitnejšie a ekonomickejšie vyhotovenie bez tepelných mostov,“ dodáva Ing. Križanová.


Komfortné a originálne bývanie aj v radových domoch

1091987
VELOX-WERK s.r.o.

Radové rodinné domy projektu Villa Thormos ponúknu svojim novým obyvateľom príjemný kompromis. Spájajú v sebe vlastnosti a pohodlie rodinného domu aj veľkometrážneho bytu. Nebude to však klasická radovka, keďže domy budú prepojené len garážou. Domy budú situované vo dvoch na seba kolmých líniách popri hlavnej komunikácií, a to po 6 a 14 domov. Jednosmerná komunikácia bude vybudovaná tak, že z nej bude možný príjazd ku každému domu. Súčasťou každého domu bude záhrada s výmerou od 70 do 225 m2, vonkajšie parkovacie státia, garáž, ako aj južne orientovaná terasa s rozlohou 23 m2.

Bývať sa bude vo štvor- až päťizbových dvojpodlažných domoch s plochou 140 m2 a pôdorysom 10,80 × 16,66 m. Klienti si budú môcť vybrať z troch typov domov, ktoré sa od seba líšia rozmermi, riešením interiéru a počtom garáží. Hlavné obytné miestnosti budú orientované na juh, čo ich robí slnečnými a energeticky menej náročnými. V dome projektant navrhol viaceré praktické úložné priestory.

Samozrejmosťou každého domu je špajza a praktický sklad náradia. Priechodnosť domu cez garáž poteší všetkých aktívnych záhradkárov a domácich majstrov.

Viac informácií nájdete na www.velox-bausysteme.com
Vizualizácie: Dapex

Kategória: Materiály Stavba a rekonštrukcia
Tagy: velox
Zdieľať článok