Zdroj: onzon / Shutterstock.com

3 tipy ako si zariadiť novú jedáleň

28. 07. 2020 Zdieľať

Akokoľvek rušné môžu byť naše životy, tak miesto, kde sa večer stretne celá rodina, je jedáleň. A určite sa zhodneme, že jedáleň nie je len o konzumácii jedla. Kľúčová je dobrá atmosféra a pocit pohody a relaxu. Pri dnešnom trende, keď je jedáleň často spojená s obývačkou, je správny výber nábytku a doplnkov ešte dôležitejší. Prinášame vám tri tipy ako si zariadiť novú jedáleň.

1. Nech stôl a stoličky ladia s interiérom

Samozrejme, pri zariaďovaní jedálne je kľúčový stôl a hneď po ňom stoličky. Odporúčame vám, aby ste stoly a stoličky nevyberali „len“ podľa rozmerov (stôl) a pohodlnosti (stoličky). Je jasné, že práve toto sú kľúčové aspekty, no je tu ešte aj estetická stránka. Ak sa chcete v jedálni a celkovo v byte cítiť dobre, tak si vyberte také stoly a stoličky, ktoré budú farebne i štýlovo ladiť s interiérom. Možno vám to na prvý pohľad príde ako detail, no keď sa v jedálni stretne celá rodina, tak určite chcete, aby ste sa tam všetci cítili čo najlepšie. A to aj po estetickej stránke.

2. Nebojte sa skúsiť niečo iné

Prečo by ste sa mali držať vyslovene len trendov, ktoré aktuálne letia? Ak vás láka niečo iné, tak to vyskúšajte a zariaďte si tak aj svoju jedáleň. Určite si z minulosti pamätáte kuchynské lavice, ktoré boli súčasťou väčšiny „panelákových“ jedální. Dnes už poznáme moderné a pekne prevedené kuchynské rohové lavice, ktoré sú dobrým riešením zvlášť v prípade, ak v prípade zariadenia jedálne potrebujete každý jeden centimeter. Vďaka rohovej lavici využijete priestor, navyše jedáleň je tak ešte útulnejšia, čo je pre rodinné stretnutia len prospešné.

3. Poraďte sa aj s rodinou

Ako sme už spomenuli, v jedálni sa denne stretáva celá rodina. Nerozhodujte sa preto sami. Poraďte sa aj s ostatnými členmi rodiny a vypočujte si ich názory. Možno vďaka tomu získate iný uhol pohľadu či už pri kúpe stolov alebo stoličiek, prípadne aj pri kuchynskej rohovej lavici, vďaka čomu bude výsledný efekt ešte lepší.

Zdroj: PR článok spoločnosti MOB Interier s.r.o.

Kategória: Nábytok
Tagy: jedálenský stôl stoličky
Zdieľať článok