Pasívny dom len s najlepšími okennými profilmi

03. 07. 2012 Zdieľať

Domy v nízkoenergetickom a pasívnom štandarde predstavujú cestu k úspornému bývaniu budúcnosti, ktoré je dostupné už dnes. Pasívne domy umožňujú, najmä vďaka kvalitným oknám, výrazne ušetriť v rodinnom rozpočte za spotrebovanú energiu a navyše sú šetrné k životnému prostrediu. Investícia do kvalitného bývania a teda aj do preverených materiálov sa rozhodne oplatí.

— Advertorial spoločnosti Inoutic / Deceuninck, spol. s r.o. —

Výstavba v pasívnom štandarde vyžaduje okná, ktoré splnia najnáročnejšie tepelno-technické požiadavky. Tieto nároky sú kladené nielen na okná ako celok, ale aj na ich jednotlivé časti, a to vrátane okenných profilov. Pri výbere okenných profilov do pasívnych domov ponúka spoločnosť Inoutic riešenie v podobe šesťkomorového plastového okenného profilu Eforte.

Eforte ako jediný s certifikátom

Profil Eforte, uvedený na trh v roku 2010, získal ako prvý okenný systém s bežnou oceľovou výstuhou a bez akýchkoľvek prídavných izolačných prvkov certifikát podľa novej smernice pre pasívne stavby nemeckého inštitútu ift-Rosenheim. Systém Eforte sa tak stal prvým štandardným profilom, ktorý spĺňa nároky kladené na okná do pasívnych domov.

Šesťkomorový Inoutic Eforte so vstavanou hĺbkou 84 mm dosahuje výborný koeficient tepelnej priestupnosti rámom, a to iba 0,95 W/m²K.


Pasívny dom len s najlepšími okennými profilmi

1126127
Inoutic / Deceuninck, spol. s r.o.

Pri použití skiel s tepelnou priestupnosťou Ug = 0,6 W/m²K plastové okná z profilov Eforte spoľahlivo spĺňajú parametre pasívnych domov. Pomocou špeciálnych skiel je možné dosiahnuť dokonca tepelnú priestupnosť oknom Uw = 0,66 W/m²K, ktorá sa pohybuje výrazne pod hodnotami kladenými na pasívne domy.

Profily Inoutic Eforte sú dostupné v širokej palete 40 farieb vrátane 5 farebných variantov exkluzívnej povrchovej úpravy Titanium Plus, ktorá dodá plastovým oknám vzhľad okna hliníkového.

Odteraz už aj vchodové dvere

Systém okenných profilov Eforte sa po novom rozšíril o profily vchodových dverí. Spoločnosť Inoutic tak ponúka ucelený systém Eforte pre okná a dvere (vchodové aj balkónové) určené do nízkoenergetických a pasívnych novostavieb a rekonštrukcií. Päťkomorový dverový profil Eforte so stavebnou hĺbkou 84 mm dosahuje hodnotu tepelnej priestupnosti dverami U(d) = 0,6 W/m2K. Výplne dverí s prekrytím krídla až do rozmeru 75 mm z nich navyše robia atraktívny dizajnový prvok domu.


Pasívny dom len s najlepšími okennými profilmi

1126126
Inoutic / Deceuninck, spol. s r.o.

Nový hliníkový kryt – exkluzívny vzhľad a neobmedzená farebná škála

Nový hliníkový plášť, ktorý je v ponuke pre okenné aj dverové profily Eforte poskytuje dokonalý vzhľad hliníku pri zachovaní všetkých predností plastového okna. Ďalšou výhodou sú prakticky neobmedzené farebné varianty, ktoré je možné na hliníkový plášť použiť, presne podľa želania zákazníka. Široká farebná variabilita umožňuje dokonalé zosúladenie s architektúrou stavby a jej okolím.


Pasívny dom len s najlepšími okennými profilmi

1126125
Inoutic / Deceuninck, spol. s r.o.

 

Viac informácií a zoznam predajcov nájdete na www.inoutic.sk.

Kategória: Okná Stavba a rekonštrukcia
Tagy: Innoutic
Zdieľať článok