Tajomstvá Feng Shui: Pritiahnite si domov úspech a bohatstvo trikmi čínskych majstrov

14. 02. 2020
Zdieľať

Kto by nechcel mať úspech, peniaze, zdravie, skvelý vzťah... Taký človek zrejme ani neexistuje. Podľa starej čínskej filozofii Feng Shui si všetko spomínané môžeme pritiahnuť aj prvkami, ktoré máme doma či v práci.

Existuje mnoho spôsobov, ako využiť Feng Shui na prilákanie bohatstva, prosperity, šťastia. Pozor, nič nepríde len tak: starí majstri tvrdia, že samotná filozofia neprináša bohatstvo, ak sa oň nebudeme snažiť. Podľa Feng Shui je s prosperitou spojená juhovýchodná časť domu, bytu či kancelárie. Ak na tieto miesta umiestnite posilňujúce prvky, mal by sa dostaviť efekt. 

Váza bohatstva

Symboly na váze majú hlboký význam, a preto je považovaná za jeden z najsilnejších posilňovačov bohatstva. Umiestnite si ju do pracovne alebo kancelárie na juhovýchodnú stranu.



tipy z fen shui
iStock



tipy z fen shui
iStock

Akvárium prosperity

Znie to zvláštne, ale podľa tejto čínskej filozofie je akvárium plné rýb krásnym a účinným posilňovačom  prosperity. Dôležité je, aby bolo správne umiestnené a najmä, aby ste mali dostatok času sa oň dôkladne starať. Zanedbané rozhodne prosperitu neprinesie, skôr naopak. Takéto akvárium sústreďuje hneď niekoľko dôležitých faktorov, ktoré priťahujú bohatstvo, zosilní pozitívnu energiu v akomkoľvek priestore. 



tipy z fen shui
iStock



tipy z fen shui
iStock

Čínske mince

Čínske mince na červenej šnúrke chránia vaše šťastie, a to i po finančnej stránke. Môžete si ich zavesiť na vchodové dvere, aby k vám prosperita „vstúpila“



tipy z fen shui
iStock

Bambus šťastia

Jedným z najznámejších a najpopulárnejších prvkov z Feng Shui, ktoré podporia vašu životnú spokojnosť, je bambus šťastia. Je skvelé, ak môže rásť priamo vo vašej záhrade, ale môžete si ho zaobstarať aj v estetických nádobách do interiéru. Mal by mať špecifický počet stoniek, podľa toho, akú oblasť chcete podporiť. V predajniach ho však nájdete už v upravenej forme, takže stačí si ho kúpiť a starať sa oň.



tipy z fen shui
iStock



tipy z fen shui
iStock

Loď bohatstva

Ďalším symbolom bohatstva, ktoré využíva Feng Shui ako prvok na posilnenie a pritiahnutie prosperity je loď bohatstva. Na tento účel môžete použiť takmer akýkoľvek model lodi. Vyberte si veľkosť a vzhľad, ktorý sa najlepšie hodí do vášho interiéru a pridajte k nej peniaze, čínske mince a kryštály. 



tipy z fen shui
iStock

Fontána pre bohatstvo

Ak nemáte akvárium, doprajte si aspoň fontánu s tečúcou vodou. Izbové fontány zvlhčujú vzduch, zlepšia jeho kvalitu a nájdete ich v najrôznejších materiáloch a tvaroch. Podporujú prúdenie životodarnej energie a priťahujú prosperitu.



tipy z fen shui
iStock



tipy z fen shui
iStock

Sabína Zavarská
Foto: istock

Kategória: Doplnky
Zdieľať článok
Prístavba k domu: Čo potrebujete vedieť?Dom z tehly

Prístavba k domu: Čo potrebujete vedieť?

Poschodový rodinný dom: 5 inšpirácií s plochou strechouDom z tehly

Poschodový rodinný dom: 5 inšpirácií s plochou strechou

Murovaný záhradný krb: 11 inšpirácií pre začiatočníkovDom z tehly

Murovaný záhradný krb: 11 inšpirácií pre začiatočníkov

Dom s vlastnou vyhliadkovou vežouDom z tehly

Dom s vlastnou vyhliadkovou vežou

Diskusia